Köpeklerinin yavru eşeğe saldırma anlarını paylaşan genç, tepkiler üzerine gözaltına alındı

Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Boğazkaya köyünde oturan Berat K. adlı genç köpeklerin bir yavru eşeğe saldırttı ve bu anları da sosyal medyasında paylaştı

Sosyal medya hesabı Tiktok’ta Berat K. adlı kişi tarafından paylaşılan görüntüler büyük tepkiye neden oldu.

Görüntülerde Berat K.’nın yanındaki iki kangal cinsi köpeğin annesinin yanında olan yavru bir eşeğe saldırdığı köpeklerden birinin köpeğin ensesinden bir parça kopardığı görülüyor.

Köpekler muhtemelen Berat K.’nın müdahelesi ile yavru eşeği bırakırken devamında hayvana ne olduğu görülmüyor.

Görüntülerin Twitter’a da düşmesiyle bu kişinin yakalanması için hayvanseverlerden gelen çağrılar sonucu harekete geçen jandarma ekipleri söz konusu kişiyi Haymana’ya bağlı Boğazkaya köyündeki evinde gözaltına aldı.

Konuyla ilgili girişim başlatan ve Independent Türkçe’ye bilgi veren Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma (Haykonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, 24 yaşındaki Berat K.’nın ifadelerinden söz konusu olayın iki ay önce olduğu, köpeklerin saldırdığı yavru eşeğin komşusuna ait olduğu anlaşıldığını belirtti.

Tepkiler üzerine gözaltına alındı

Özkan, söz konusu olaydan dolayı komşunun şikayetçi olmadığını belirterek süreci şöyle anlattı:

Berat K., iki ay sonra kendisi paylaşınca duyarlı insanların dikkatini çekiyor. Berat K.’nın teşhir edilmesi için sosyal medyada paylaşımlar yapılması ve jandarmanın  defalarca aranması sayesinde çocuğa ulaşılıyor. Berat K., gözetim altına alınarak ifadesinin ardından serbest bırakılıyor.

haydar özkan.jpg
Haydar Özkan / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Para cezası çözüm değil hapis cezası

Baki K.’ya 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesi gereği idari para cezasının kesileceğini söyleyen Özkan, “Ortalama 2 ile 4 bin lira ara para cezası kesilebilir ama bu asla çözüm değil. Bu tür vahşetlerin önlenmesi için kanunda mutlaka hapis cezası olmalıdır” dedi.

Saldırıya uğrayan yavru eşek iki ay önce ölmüş

Saldırıya uğrayan yavru eşeğin de iki ay önce öldüğünün öğrenildiğini belirten Özkan ancak bu saldırıdan dolayı mı yoksa başka bir nedenden mi öldüğünün bilinmediğini kaydetti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU