Bakan Kasapoğlu: Yurt dışından gelen 28 bin 700 vatandaş karantinada tutuluyor

Bakan Kasapoğlu, yurt dışından gelen vatandaşların 76 ildeki yurtlarda misafir edildiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bakanlığa bağlı yurtlarda misafir edilen vatandaşlara ilişkin son bilgileri paylaştı.

Bugüne kadar yurt dışından gelenlerin karantinaya alındığı yurtların, salgınla mücadelede kritik bir rol üstlendiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulunun çalışmalarıyla, devlet ve millet olarak Kovid-19'a karşı ortak bir mücadele sürdürüyoruz” dedi.

Kasapoğlu şöyle devam etti:

Güçlü bir devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız İçişleri Bakanlığımızın da katkılarıyla Bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 28 bin 700 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor.

Kasapoğlu ayrıca, karantina sürecini tamamlayan 37 bin 468 vatandaşın ise evlerine uğurlandığını belirtti.

Yurtlardan ayrılan vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kasapoğlu, “İnşallah bu süreci atlattığımızda, yurtlarını yeniden gerçek sahiplerine yani öğrencilerimize en hijyen koşullarda, en güzel şekliyle tekrar emanet edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU