Formula 1'in efsane pilotu Ayrton Senna, ölümünün 26. yılında unutulmadı

Motorsporlarının Michael Schumacher ile birlikte en başarılı pilotları arasında yer alan Brezilyalı Ayrton Senna, 1994'teki San Marino Grand Prix'sinde yaptığı kazanın ardından hayatını kaybetmişti

Ayrton Senna, 1994 San Marino Grand Prix'sinde geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitirdi / Fotoğraf: Reuters

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotları arasında yer alan ve 1994'te San Marino Grand Prix'sinde yaptığı kazada yaşamını yitiren Brezilyalı Ayrton Senna, ölümünün 26. yıl dönümünde de unutulmadı. 

Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Efsanesi sonsuza dek yaşayacak. Bugün Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Senna'nın pilotluğunu yaptığı Williams takımı ise sosyal medya hesabından, şu paylaşımı yaptı: 

Aramızdan zamansızca ayrılışından 26 sene sonra, harika Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz.

 

 

Honda, McLaren ve Ferrari gibi Formula 1 takımları da 34 yaşında hayatını kaybeden Senna'yı sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla andı.

 

 

Kariyerinde 3 dünya şampiyonluğu bulunan Senna, 1 Mayıs 1994'te San Marino Grand Prix'sinde düzenlenen yarışta ilk sıradayken beton bariyerlere çarparak hayatını kaybetmişti.

3 kez Formula 1 şampiyonu olan ve pek çok otoriteye göre Michael Schumacher ile birlikte tüm zamanların en iyi F1 pilotlarından biri olarak kabul edilen Brezilyalı Ayrton Senna, "Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometre hızla duvara çarparak ölmeyi tercih ederim" sözüyle akıllardaki yerini koruyor. 

 

Senna - Reuters1.jpg
Ayrton Senna, 23 Mayıs 1993'te kazandığı Monaco Grand Prix'sini kutluyor / Fotoğraf: Reuters

 

Ayrton Senna kimdir?

1960 yılında Sao Paulo’da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ayrton Senna, 4 yaşındayken karting aracı sürmeye başladi. 

Senna, 13 yaşındayken ilk go kart yarışlarına katılır ve birincilikle tamamlar. Bu ilk başarısından sonra Brezilya birincilikleri devam etse de dünya birinciliğini hiç alamaz, 1980 yılında dünya ikincisi olur. 

Kasım 1980’de Formula 3000’e katılır ve burada birinci olur.

Çizdiği başarılı grafikle 1984’te Toleman-Hart takımıyla birlikte ilk kez F1’e katılır.

1985’te Lotus takımına katılarak Portekiz’deki ilk Grand Prix yarışını kazanır.

Formula 1 başarısı ise erken ölümünden dolayı 3 kez dünya birincisi olmasıyla sınırlı kalmıştır.

DAHA FAZLA HABER OKU