MHP kanun teklifi verdi: Sosyal medyaya kimlik numarası ile girilsin

TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi veren MHP Milletvekili Halil Öztürk, sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullanıcısının mağduriyet yaşadığını ifade etti

Fotoğraf: Unsplash

Milliyetçi Hareket Partisi, internetteki sahte hesapların engellenmesi hakkında hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu.

'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' hakkında hazırlanan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya platformlarında dolaşan yalan haberler ve sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullanıcısının mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Öztürk şunları kaydetti:

Bu bağlamda, tüm sosyal medya mecraları için 2018’de yapılan genel bir araştırma sonucuna göre Türkiye; 'Sahte habere en çok maruz kalan ülkeler' kategorisinde yüzde 49 ile ilk sırada yer almaktadır. Sosyal medya platformu Facebook’tan yapılan açıklamada; 2018’in ilk 3 ayında dünya genelinde 1,2 milyar sahte hesap silinirken, 2019’un aynı döneminde 2,2 milyar sahte hesap silindiği belirtilmiştir. Tüm dünyanın sahte hesaplarla başı ağrımaktadır

Kimlik numarası zorunluluğu getirilsin

Öztürk verdiği kanun teklifinde, Türkiye'den günlük erişimi 500 binden fazla olan, yurt içi veya yurt dışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğunun getirilmesinin de yer aldığını ifade etti.

Öztürk ayrıca, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilerek Türkiye'de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU