Avengers: Endgame’in meşhur “Iron Man” sahnesine izleyicilerin verdiği tepki ortaya çıktı

Tepkileri gösteren videoyu filmin yönetmenleri Russo kardeşler paylaştı

Marvel Sinematik Evreni, Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı 2008 yapımı Iron Man'le başlamıştı (Disney/Marvel)

Avengers: Endgame yönetmenleri Joe ve Anthony Russo, filmdeki meşhur “Ben Iron Man’im” repliğinin geçtiği sahneye bir sinema salonundaki izleyicilerin verdiği tepkiyi hayranlarla paylaştı.

Russo kardeşler son birkaç gündür, 26 Nisan 2019’da gösterime giren filmin birinci yıldönümü için hayranların daha önce görmediği kamera arkası görüntüler ve yeni bilgiler paylaşıyor.

Screen Rant’ta yer alan habere göre bu paylaşımların sonuncusunda, Joe Russo’nun telefonuyla çekilen bir video yer alıyor. Görüntüde Iron Man’in parmak şıtlatmasıyla Thanos’un yok olmasına sinema izleyicisinin verdiği tepki yer alıyor.
 


2008 yapımı Iron Man’le başlayan 21 filmlik macera Avengers: Endgame’e kadar uzanıyordu. Film vizyona girmeden önce en merak edilen konulardan biri Tony Stark’ın akıbetiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robert Downey Jr.’ın 10 yıldır sürdürdüğü performans, Marvel Sinematik Evreni’nin bugünkü şeklini almasına yardımcı oldu.

Avengers: Endgame’in başında kederli bir Tony Stark kendini eşini ve kızını korumaya adamıştı. Filmin finalindeyse Stark bundan çok daha fazlasını yapmaya karar verdi ve kişisel çıkarlarından daha ağır basan bir seçime yöneldi.

Filmin senaristi Stephen McFeely, Vanity Fair’e yaptığı açıklamada Tony Stark’ın olay örgüsünü şu sözlerle açıklamıştı:

Filmlerin akışı içerisinde Kaptan ve Tony’nin hikayelerinin kesiştiğini fark ettik. Tamamen özverili bir şekilde bombaların üzerine atlayarak başlayan Kaptan, kendi iyiliğini daha çok düşünmeye başlıyordu. Bu bencilleştiği anlamına gelmiyor ama özellikle Kahramanların Savaşı’nı (Civil War) izlerseniz, sonuçları Yenilmezler’in dağılması anlamına gelse de kendi istekleri doğrultusunda kararlar aldığını görürsünüz. Küstah bir milyarder zampara olarak başlayan Tony içinse hem risklerin hem de sorumlulukların arttığını görüyoruz. 2015’in sonlarına doğru bir noktada artık fark ettik ki Steve’in kendini bulabilmesi için kendine bir hayat kurması, Tony’ninse kendini bulabilmesi için gerekirse kendi hayatını kaybetmesi gerekiyordu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU