Zemini çöken tramvay yolunu inceleyen İmamoğlu: Aralık sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz

Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı Balat şantiyesi bölümünde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, yapılan yanlışı düzeltmek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, zeminde yaşanan çökme nedeniyle 1,3 kilometrelik bölümü kırılmak zorunda kalınan Alibeyköy – Eminönü Tramvay Hattı’nda incelemelerde bulundu

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, hat üzerinde yaptıkları işlemleri plan üzerinden İmamoğlu’na anlattı.  

Alpkökin, hatla ilgili “Aslında bitmiş bir projeydi. Ama burada yeniden imalatlara başladık. Yaklaşık 20 ile 60 metre arasında, farklı uzunluklarda 3 farklı çeşitte yaklaşık 250 adet kazık çakılacak. Kazıklarla beraber üst yapı imalatını, yıl sonuna kadar bitirmek istiyoruz. Şu an için Cibali - Alibeyköy arasını Aralık 2020’de açma hedefimiz var” bilgilerini paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“1,3 kilometrelik bölümü kırmak zorunda kaldık”

Alpkökin’in kısa sunumundan sonra bir değerlendirme yapan İmamoğlu, “Burada ne yazık ki zeminde oturma yaşanmasından ötürü, yapılan araştırmalar ve uzman hocaların raporları gereği ki daha üzerinde tramvay yok. Burada dolgu zeminin üzerine bir işlem yapıldığı görülmüş. Bu hattın yılsonuna kadar yetişmesiyle ilgili geceli gündüzlü bir çalışma sürdürüyoruz. Mecburen burada 1,3 kilometrelik bir kısmı kırmak zorunda kaldık” dedi.

Yapılan yanlışı düzeltmek için çaba gösterdiklerini ve işlemin ağustos sonuna kadar devam edeceğini kaydeden İmamoğlu, başka noktalarda da hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

“Aralık sonuna kadar Cibali-Alibeyköy’ü bitirmeye çalışıyoruz”

Aralık ayı sonuna kadar Cibali’den Alibeyköy’e kadar olan hattı hazır hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden İmamoğlu, “Ama 1,3 kilometrede, geçen geldiğimizde gördüğümüz rayların yerinde, ne yazık ki kırma işlemi yapıp, böyle bir kazık işlemi yapmak zorunda kaldık. Bütün arkadaşlarımız, Pelin Hanım önderliğinde burada geceli gündüzlü bir çalışma yürütüyorlar” diye konuştu.

İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından inşaat çalışmaları 2016 yılında başlayan ve daha sonra durma noktasına gelen Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda, yeni dönemde finansman sorunları çözülerek yapım süreci hızlandırılmıştı. 

Ancak, hattın inşaatında önemli bir teknik problemle karşılaşıldı. Raylı sistemin Ekim 2018’de tamamlanan 1,3 kilometrelik kısmının, mevcut temel ve ray seviyesinin altında kalan zemin bölgelerinde, tramvay işletmesini aksatacak düzeyde kazıklı sistem üzerine oturmayan düşey oturma, çökme ve kayma sorunu yaşandığı belirlendi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU