Real Madrid ve Barcelona'ya seyircisiz maçların faturası ağır olacak: Toplam kayıp 400 milyon euroyu bulabilir

Koronavirüs nedeniyle ertelenen La Liga'da aralık ayına kadar maçların seyircisiz oynanacağının açıklanması, Real Madrid ve Barcelona'nın 300 ile 400 milyon euro arasında bir kayıp yaşamasına neden olacak

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomideki etkilerinden ciddi zarar gören İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) kulüplerinden bazılarının bu krizin sonunda ayakta kalamayacağı tartışılıyor.

Kovid-19'dan dolayı son olarak 8 Mart'ta 27. haftası oynanan ve sonrasında süresiz ertelenen La Liga'da kalan 11 maçın ne zaman ve hangi koşullarda oynancağı henüz bilinmiyor.

İspanyol basını, en iyi ihtimalde maçların seyircisiz oynanacağını ancak bunun maliyetinin de çok yüksek olacağını vurgulayan haberler yayınladı.

Cadena ser radyosu, La Liga'nın ekonomik durumuna ilişkin verdiği haberde, aralık ayına kadar maçların seyircisiz oynanması halinde Barcelona ve Real Madrid'in 300 ile 400 milyon euroluk bir gelir kaybının olacağını ileri sürdü. 

İspanya'nın bu iki büyük kulübünün aralık ayına kadar sadece maç bileti gelirlerinden 50'şer milyon eurodan fazla kayıplarının olacağı kaydedildi.

Salgından dolayı La Liga'da sezonun tamamlanamaması ve gelecek sezonun tamamının seyircisiz oynanması halinde ise İspanyol futbolunun gelirinde 1 milyar 900 milyon euroluk kayıp beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Haberde, bazı La Liga kulüplerinin bu kayıpların olması halinde ayakta kalamayabileceği vurgulandı.

 

Fabio Capello - Reuters.jpg
Fabio Capello / Fotoğraf: Reuters

 

Capello'ya göre ayakta kalacak tek kulüp Real Madrid

Diğer yandan ünlü İtalyan teknik direktör Fabio Capello da Kovid-19'un her sektörde olacağı gibi futbolda da bir devrime neden olacağını ileri sürdü. 

La Gazzetta dello Sport'a hafta sonu bir demeç veren Capello, "Bu krizden dağılmış olarak çıkmayacak tek İspanyol kulübü Real Madrid olacaktır" dedi.

74 yaşındaki Capello, sistemi düzeltmek için akıllı yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu: 

Futbol piyasasında devrim olacak. Transferlerde saçma rakamlara çıkılmıştı. Daha mantıklı rakamların olduğu bir seviyeye ineceğiz. Egoizm, ölümcül olabilir.

Dünya'da ABD'den sonra 232 bin 128 Kovid-19 vakası ile en çok etkilenen ikinci ülke olan İspanya'da son verilere göre 23 bin 822 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU