FIFA Sağlık Komitesi'nden salgında ikinci dalga uyarısı: Bu artık para değil, ölüm kalım meselesidir

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, liglerin Eylül ayından önce başlamasının koronavirüste 2. dalgaya yol açma ihtimali olduğunu belirterek, "Bu artık para meselesi değil, ölüm kalım meselesi" dedi

Fotoğraf: Reuters

Avrupa'da ve Türkiye'de birçok ülke yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ligleri başlatmaya hazırlanırken, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) önemli bir uyarı geldi.

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, en erken ağustos ayının sonuna kadar futbol oynanmaması gerektiğine inandığını söyledi.

D’Hooghe, seyircisiz oynanan maçların da yeni bir Kovid-19 salgını için risk taşıdığını aktararak, şu uyarıyı yaptı: 

Hepimiz kamu yetkililerinden ulusal düzeyde çıkan kararlara tabiyiz. Çok basit. 2020-21 sezonuna ağustos sonu veya eylül başında başlayabilirlersek mutlu olurum. Sonra nihayetinde virüsün ikinci bir saldırısından kaçınabilirler ki bu imkansız değildir.

"Bu para meselesi değil, ölüm kalım meselesidir"

Herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten D'Hooghe, "Birçok ülkede taraftarla ya da taraftar olmadan futbol oynamayı düşündüklerini duydum. Kariyerimde ekonomi ve sağlık arasında bir dengenin olduğu birçok durum gördüm. Bu para meselesi değil, bir ölüm kalım meselesidir" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de ve Avrupa'da birçok liglerin başlangıcı için haziran ayı işaret edilirken, Almanya, mayıs ayında ligleri başlatıyor. 

Hollanda'da liglerin iptal edilirken, Fransa Başbakanı Edouard Philippe, dün yaptığı duyuruda büyük spor organizasyonlarının eylül ayına kadar yasaklandığını belirterek, "2019-2020 sezonu futbol dahil tüm spor müsabakaları yapılamayacak" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU