Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam edecek

Bakan Selçuk, "LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dolayısıyla ara eğitime verilen aranın 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını duyurdu. Uzaktan eğitim bu tarihe kadar devam edecek. 

Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen Selçuk, kararı şöyle duyurdu:

Yapılan mücadele çerçevesinde alınan kararları sizinle paylaşıyoruz. Salgının başladığı tarihten itibaren hızlı bir şekilde uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da yaşıyoruz. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun verdiği tavsiyeler ve bizim de aldığımız karar doğrultusunda; 31 Mayıs'a kadar uzaktan eğitime devam etme kararı aldık. 

Bakan, tüm hazırlıkların etraflıca düşünülerek yapıldığını belirtti ve telafi eğitimleriyle ilgili şunları söyledi:

Telafi eğitim sürecini planladık. Televizyon eğitim, EBA eğitimi ve yüz yüze yapılacak telafi eğitimi bir bütündür. 

Takvim değişken. Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz.  

LGS açıklaması Erdoğan tarafından yapılacak

Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günkü kabine toplantısının ardından bir açıklama yapacağını bildirdi.

Sınıf geçme nasıl olacak?

Selçuk, sınıf geçmenin nasıl olacağına dair soruya şöyle yanıt verdi:

 Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU