İran’da “koronavirüsten koruyor” diye satılan sahte içkiden ölenlerin sayısı 728'e yükseldi

İran'da yeni tip koronavirüsten koruduğu söylentileri üzerine tüketimi artan sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 728'e yükseldi. Ülkede 133 trafik polisi ise koronavirüse yakalandı

İran’da “koronavirüsten koruyor” diye satılan sahte içkiden ölenlerin sayısı 728'e yükseldi / Fotoğraf: AA

Etemadonline haber sitesinin İran Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ülkede koronavirüsün (Kovid-19) görülmesinden bu yana yaklaşık 2,5 ayda sahte içkiden ölenlerin sayısının 728'e ulaştığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, 7 Nisan'da, ülke genelinde sahte içki nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısını 600 olarak açıklamıştı.

Ülkede yasa dışı şekilde üretilerek dağıtılan alkolün çoğunlukla gerekli standartları karşılamadığını belirten İsmaili, alkol üreten birçok kişinin yakalandığını ve ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etmişti.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

133 trafik polisi salgına yakalandı

Öte yandan İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Polisi Başkanı Kemal Hadiyanfer, "Trafik polisi meslektaşlarımızdan 133'ü koronavirüs salgınına yakalandı. Birçoğu iyileşip sağlığına kavuştu, geri kalanların da tedavileri sürüyor. Ne mutlu ki bu vakalar arasında ölümle karşılaşmadık" dedi.

Trafik polislerinin işleri gereği insanlarla en fazla temas kuran kişiler olduğunu belirten Hadiyanfer, salgın ile mücadelede zaman zaman sağlık malzemeleri temininde sorun yaşadıklarını aktardı.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri İran'da virüs nedeniyle bugüne kadar 5 bin 877 kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı ise 92 bin 584'e yükseldi.

 

Independent Türkçe 
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU