Erdoğan: Bir müddet daha dişimizi sıkacağız ve güzel günlere kavuşacağız

Normal hayata dönüş takvimiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Takvim olgunlaşınca açıklayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin "Bir müddet daha dişimizi sıkacağız ve güzel günlere de kavuşacağız" açıklamasında bulundu.

"Normal hayata dönüş takvimini açıklayacağız"

AK Parti İl Başkanları toplantısında partisinin il başkanlarına seslenen Erdoğan, normal hayata dönüşe yönelik takvime ilişkin çalışmanın tamamlandığını, biraz daha olgunlaştıktan sonra açıklanacağını duyurdu.

"Tedbirleri uygulamaya tavizsiz bir şekilde devam etmeliyiz"

"Maruz kaldığımız salgın en küçük bir rehavete, gevşemeye izin vermeyen, hemen yeniden hortlama potansiyeli olan sinsi bir özelliğe sahiptir" diyen Erdoğan, "Elde ettiğimiz neticeler bize aldığımız tedbirlerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Hastalıktan yakamızı kurtarabilmemiz için bu tedbirleri uygulamaya tavizsiz bir şekilde devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Bu süreçte fedakarlık yapmazsak çok daha ağır kayıplar veririz"

"65 yaş üstü ve 20 yaş altının haftalardır evlerinden çıkamadığını unutmuyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Faaliyetlerine ara veren işletmelerin sahiplerinin yaşadığı sıkıntıları gayet iyi biliyoruz. Kimi zaman 4 güne kadar varan sokağa çıkma yasaklarının insanlarımız için ne demek olduğunu görüyoruz. Sınırlandırmanın ülkemize ve milletimize nasıl bir maliyeti olduğunun çok iyi farkındayız. Ancak bu süreçte fedakarlık yapmaz ve salgını diğer ülkelerle eş zamanlı olarak geride bırakmazsak çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı da biliyoruz. Bunun için hep birlikte sabrettik ve inşallah neticeye doğru yaklaşıyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız ve güzel günlere de kavuşacağız"

Nakit desteğine 4,5 milyon başvuru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ayrı grup halinde 4,4 milyon haneye biner lira nakit desteği sağlandığını, üçüncü faz nakit desteği içinse 4,5 milyon başvuru yapıldığını açıkladı.

Desteklerin tutarı 200 milyarı buldu

Erdoğan, bugüne kadar açıklanan ddesteklerin toplamda 200 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu tutar, Türkiye’de doğrudan reel esktöre ve en alt gelir grubuna verilmiş en büyük destek rakamıdır. Eskiden Türkiye, bu tür büyük kaynakları, batan bankalar, bitmeyen yatırımlar ve sebepsiz krizlerin bedellerini ödemek için kullanırdı"

"Halkımızın ve devletimizin kasası yeniden dolmaya başlayacaktır"

Salgın için belirlenen takvime göre tedbirlerin aşamalı olarak kaldırılmasından sonra üretim şartlarının yeniden tam hız dönmeye başlayacağını bildiren Cumhurbaşkanı, "Halkımızın ve devletimizin kasası yeniden dolmaya başlayacaktır" dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Dünyadaki değişim, ülkemizin önünde yeni ve gerçekten çok büyük fırsat pencerelerinin açılmakta olduğuna işaret ediyor. Çok çalışarak bu tarihi fırsatı değerlendirmekte kararlıyız. Ülkemizin son 18 yılında yapılan başarıların mimarı olan AK Parti olarak bu sürecin de lokomotifliğini yapacağız. Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı, her tehdit, bu sorumluluğu üstlenme konusunda AK Parti’nin alternatifsiz olduğunu gösteriyor" sözlerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU