HDP’li Beştaş: Dengesini kaybeden iktidarın tek derdi oy ve algı

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Beştaş, hükümetin maske dağıtma acizliğini örtmek için İsveç’e özel ambulans göndermekle eleştirdi

Meral Danış Beştaş / Fotoğraf: HDP Basın

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugüne kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili sürecin kamuoyuna yansıdığının aksine büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü ileri sürdü.

İktidarın salgın sürecinde ekonomiyi kurtarmak için gizli hazırlıklar yaptığını iddia eden Beştaş Beştaş, "Ekonomisiyle, eğitim, sağlık ve yargı sistemiyle zaten halklarına güven vermeyen bir iktidar, pandemi tedbirleri sırasında tamamen dengesini kaybetmiştir. Bozulan dengeyi bir nebze olsun onarmak adına ise insanların ölmeleri göze alınarak sosyal yaşam hareketlenecek, AVM'ler açılacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İnsanların çektiği açlık, yoksulluk ve işsizlik bunların umurunda değil”

“Korona krizi halk sağlığını tehdit etmeye devam ederken, AKP Milletvekili Ramazan Can’ın, ‘Erdoğan’ın puanları artıyor’ demesi, kelimenin tam anlamıyla siyasi aymazlık, halka karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır” diyen Beştaş, devamında şu ifadeleri kullandı:

Derdimiz bu mu gerçekten? Derdimiz Erdoğan’ın puanlarının artması mıdır? Biz bu zihniyeti daha önceden biliyoruz. Davutoğlu, 10 Ekim katliamında, unutmamız mümkün değil, 100’ü aşkın cenaze yerdeyken şöyle demişti: Oylarımızda artış var. Büyük bir utanmazlıkla 1 Kasım öncesinde bunu ilan etmişti. İşte bu iktidarın tek derdi oy ve algı. Çaresizlik içindeki insanlar salgın açlık, yoksulluk, işsizlik bunların umurunda bile değil.


İktidarın maske dağıtmaktan bile aciz olduğunu ve beceriksizliğini örtmek için İsveç’e özel ambulans uçak gönderdiğini savunan Beştaş, halk sağlığına duyarlılık göstermeyen iktidara kimsenin inanmadığını ileri sürdü.

Hangi inanç ve hukukta yeri var?

Güneydoğu Anadolu kentlerinde mezarların tahrip edilmesi ve ailelerin tehdit edilmesinin merkez medya tarafından sansürlendiğini söyleyen Beştaş, “Hangi inançta, hangi hukuk sisteminde bunun yeri vardır? Hangi insanlık değerine sığar mezarlıkların tahrip edilmesi. Mezarlıklar bir insanın naşının son dinlenme yeridir. Bu nedenle mezarlıkların tahrip edilmesi, yasal düzenlemelerin yanı sıra dinsel kurallara göre de aslında yasaklanmıştır. Ellerinizi mezarlıklardan çekin, saldırıları durdurun” diye konuştu.

“Mafyayı serbest bırakan iktidar, Bölek ve Koçak’ın sesini duymadı”

Beştaş, ölüm orucu eylemlerinin taleplerinin karşılanması için hükümete seslendi.  

“İki kişiyi yitirdik, Mustafa Koçak ve Helin Bölek. Ölümlerin en kötüsünü açlık grevinde yaşama gözlerini yumdular” diyen Beştaş, şunları kaydetti:

Mafyayı, Alaattin Çakıcı’yı serbest bırakan iktidar, Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ın sesini duymadı. Karşımızda bir duvar var. Taştan bir duvar var ve bunu aşamadık. İki insan gözlerini yaşama yumdu ve şimdi İbrahim Gökçek hala ölüm orucunda. Bu çığlığa kulak verilmesini istiyoruz. İktidar, Grup Yorum üyelerine yapılan haksızlık ve zulüm karşısında susmayı tercih ediyor. Sadece susmuyor ölüme terk ediyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU