Trump: Çin'le ilgili çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz

Çin’in Kovid-19 salgınına ilk anda müdahale etmediği yönündeki suçlamalarla ilgili Trump, “Biz virüsün ilk çıktığı yerde durdurulabileceğini düşünüyoruz. Çin, bunu çok hızlı bir şekilde durdurabilirdi ve bu salgın tüm dünyaya sıçramazdı" dedi

Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili son gelişmeler ve Çin’e soruşturma başlatılması konusu üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

ABD'de virüs vakalarının rapor edilenden daha çok olduğu iddialarına ilişkin Trump, "Söyleyebileceğim tek şey biz rakamları çok doğru bir şekilde bildiriyoruz. Diğer ülkelere bakarsanız, mesela Çin'e bakın ben bunların doğru rakamları aktardıklarını düşünmüyorum." yorumunda bulundu.

Trump şunları kaydetti:

Salgın konusunda Çin'e ilişkin çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz. Çin'in yaptıklarından mutlu değiliz, gelinen bu noktadan mutlu değiliz. Biz virüsün ilk çıktığı yerde durdurulabileceğini düşünüyoruz. Çin, bunu çok hızlı bir şekilde durdurabilirdi ve bu salgın tüm dünyaya sıçramazdı.

Test konusunda da ABD'nin diğer tüm ülkelerden daha iyi konumda olduğunu söyleyen Trump, "ABD şu ana kadar 5.4 milyondan fazla virüs testi yaptı" bilgisini paylaştı. 

Eyaletlerin test kapasitesine yönelik yeni bir yol haritası oluşturduklarını vurgulayan ABD Başkanı, "Test kapasitemizi hızlı bir şekilde artırıyoruz. Eyaletlerin ekonomilerini tekrar faaliyete geçirmeden önce yeterli sayıda test yaptığımızdan emin olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU