Meksika'dan sonra Arjantin de küme düşmeyi kaldırdı

Arjantin'de koronavirüs salgını nedeniyle liglerin kalan kısmının iptal edildiği ve bir alt lige düşmenin de 2 yıl boyunca kaldırıldığı duyuruldu

Fotoğraf: Reuters

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglerde 2 yıl süreyle küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı. 

Arjantin basınına açıklamalarda bulunan Tapia,  salgın nedeniyle futbolda alınan yeni tedbirleri duyurdu. 

Tapia, sezonun geri kalanının iptal edildiğini ve 2 yıl süreyle liglerden küme düşmenin kaldırıldığını belirtti. 

Mevcut puan durumuna göre kupalara katılacak takımların belirleneceğini söyleyen Tapia, gerekli önlemleri aldıklarını ve ligin uygun zaman geldiğinde açılacağını söyledi.

Arjantin'de Açılış (Apertura) ve Kapanış (Clausura) olarak iki farklı ligden oluşan sistemde birbirinden farklı olarak sıralama yapılıyor. İki ligden birini birinci sırada bitiren takım ligin şampiyonu oluyor ve Libertadores Kupası'nda oynamaya hak kazanıyor.

Küme düşme kuralları ise oldukça farklı. Son üç sezonun olmak üzere toplamda altı ligin puan ortalamaları alınarak yapılan sıralamada son iki sırada yer alan takım direk olarak küme düşüyor. Sondan üçüncü ve dördüncü takım ise ligden düşmemek için play-off mücadelesi veriyor. 

Arjantin Apertura'da Boca Juniors, ligin son haftasında Tucuman'a konuk olan lider River Plate'in puan kaybını iyi değerlendirdi.

 

Carlos Tevez - Reuters.JPG
Boca Juniors'ın son anda gelen şampiyonluğunda Carlos Tevez büyük sevinç yaşamıştı / Fotoğraf: Reuters

 

8 Mart'ta oynanan maçta Gimnasia La Plata'yı sahasında 1-0 yenen Boca Juniors, Açılış Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. 

Apertura'da Godoy Cruz ile Colon Santa Fe 18'er puanla son iki sırada yer aldı.

Güney Amerika'da daha önce de Meksika Birinci Futbol Ligi'nde (Liga MX) 5 yıllığına küme düşme kaldırılmıştı.

Liga MX Yönetim Kurulu Başkanı Enrique Bonilla, yaşanan mali problemlerden dolayı zor günler geçiren Meksika futbolu için bir adım attıklarını ifade ederek, toplantıda oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda 5 sezon boyunca birinci ve ikinci ligler arasında düşme ve yükselmenin kaldırıldığını belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU