Cinayetten müebbet alan Steven Avery, Netflix belgeseli sayesinde temyiz hakkı kazandı

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Steven Avery, cinayeti konu edinen Netflix belgeseli Making a Murderer’dan çıkan yeni bulgularla yeniden yargılanabilir

Clemence Michallon - The Independent

Cinayetten ömür boyu hapse mahkum edilen Steven Avery, Netflix'in popüler yapımlarından "Making a Murderer"da cinayete ilişkin yeni bulguların gösterilmesinin ardından temyiz hakkı kazandı.

Wisconsin temyiz mahkemesi davayı tekrar inceleyecek. Avery’nin avukatı Kathleen Zellner bazı kanıtların yetkililer tarafından kötüye kullanıldığını iddia ediyor.

Avery, işlemediğini iddia ettiği Teresa Halbach cinayeti için şu anda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış durumda.

Amerikalı mahkumun temyiz başvurusu, bir çakıl ocağında insana ait olduğu düşünülen kemiklerin bulunmasından sonra kabul edildi.

Bulunan kemikler öldürülen kadına ait çıkarsa, avukat Zellner’a göre Halbach’in Avery’nin mülkünde öldürüldüğüne yönelik savcılık kararının bozulması gündeme gelebilir.

Avukat, kemiklerin Halbach’a ait olup olmadığına ilişkin test yapılmasını istiyor.

Temyiz başvuru dosyasında, kemiklerin DNA testi yapılmadan Halbach ailesine iade edildiğine dikkat çekiliyor. Avery’nin ekibi mahkemeye kemiklerle ilgili deliller sunabilir.

“Bu kanıt davayı sona erdirme potansiyeline sahip, bu açıdan büyük kazanç” diyen avukat Zellner’a göre mahkeme yeni bir dava açabilir ya da temyiz mahkemesinde dava devam edebilir. Bu temyiz mahkemesi de yeni bir dava açabilir ya da Avery’nin mahkum edilme kararını tersine çevirebilir.

Avery’nin mahkumiyet hikayesi, Netflix’in Aralık 2015’te yaptığı “Making a Murderer” adlı belgesel dizisi yayınladığında dünya çapında dikkat çekmişti.

Hallbach cinayetinde yeni bulgular ortaya çıkması üzerine Netflix Ekim 2018'de başlayan yeni bir sezonla bir kez daha bu cinayetin işlenmesine karar vermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU