Virüs semptomu olmayan Türk ve yabancı uyruklu şoförlere, karantina dolmadan, “şartlı” giriş-çıkış izni verildi

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre herhangi bir semptom göstermeyen Türk şoförler İran ve Irak sınırı hariç giriş-çıkış yapabilecek, yabancı uyruklu şoförlerin ise Türkiye’ye girdikten sonra en fazla 72 saati var

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracat sevkıyatlarının koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmemesi, tedarik zincirinin zarar görmemesi ve taşımacılık sektörünün etkin şekilde çalışabilmesi amacıyla İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı ile Dışişleri bakanlıklarıyla eş güdüm içinde attıkları adımı açıkladı. 

Pekcan’ın yaptığı yazılı açıklamada yer alan maddeler şu şekilde: 

-  Sağlık Bakanlığı birimlerince yapılan muayene sonrası, Kovid-19'a ilişkin herhangi bir semptom tespit edilmeyen Türk şoförler, her türlü sağlık tedbirini almak koşuluyla 14 günlük karantina süresini beklemeden, yurt dışına çıkabilecek. Ancak bu uygulama, İran ve Irak sınır kapılarından giriş-çıkışları kapsamayacak. 

- Virüs semptomu tespit edilmeyen yabancı uyruklu şoförler ise yine sağlık tedbirlerine uymaları koşuluyla, Türkiye’ye girebilecek. Ancak 72 saat içinde Türkiye’den tekrar çıkış yapacaklarını taahhüt edecekler. Bu şoförler, 14 günlük karantina süresi uygulanmadan yüklerini bırakıp dönebilecekler. 

- Türkiye açısından aciliyet arz eden ilaç, tıbbi malzeme ve gıda maddeleri taşıyan araçların girişlerine öncelik verilecek." 

- Türkiye’ye giren araçlar dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacak.

- Türk ve yabancı şoförler için ilgili valilik veya kaymakamlıklar tarafından gerekli her türlü sağlık ve güvenlik tedbirleri alınacak. 

- Kovid-19 semptomları görülen yabancı şoförlerin yurt içine girişlerine kesinlikle izin verilmeyecek

- Türk şoförlerin ise ilgili sağlık müdürlüklerine bildirim yapılarak karantina/tedavi altına alınmaları sağlanacak

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU