Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlattı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesindeki sözleri nedeniyle açıklama yapan Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

Görsel: Twitter

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde LGBTİ'lere yönelik sözleri nedeniyle açıklama yapan Ankara Barosu hakkında soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinin bir bölümünde, şunları söylemişti:

İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz, bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Barosu'nun 26 Nisan'da yaptığı "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması" başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir.

AK Parti Sözcüsü Çelik ve Adalet Bakanı Gül'den tepki

Baronun açıklamasına tepki gösterenlerin yanı sıra, destek verenler de oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Ankara Barosu'nun açıklamasına tepki gösterenler arasındaydı. 

Bakan Gül: Kulakları var duymazlar...

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çağlar öncesinden diyerek küstahça küçümsediğiniz o ses, İslam’ın kıyamete dek sürecek çağlar üstü sesidir. Kulakları var duymazlar..." dedi. 

AK Parti Sözcüsü Çelik: Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden...

AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosu'nun yaptığı faşist açıklama tam bir terbiyesizliktir. Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir'' dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan re’sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Barosu’nun 26.04.2020 tarihli ve 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasıyla ilgili basın açıklaması' başlıklı açıklaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU