Suudi Arabistan 18 yaş altındakiler için idam cezasını kaldırdı

18 yaş altında suç işleyen çocukların 10 yıldan fazla olmamak kaydıyla gözaltı tesislerinde tutulacağı belirtildi

Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan, kırbaç cezasının ardından bu kez de suç işleyen 18 yaş ve altı kişiler için öngörülen idam cezasını yürürlükten kaldırdı. Yeni düzenleme kraliyet kararnamesiyle duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun süredir yürürlükte olan "ceza uygulamasının" kaldırılmasıyla şu anda tutuklu bulunan en az altı kişinin hayatının kurtulduğu belirtiliyor.

Bir açıklama yapan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avad el-Avad, "İdam yerine çocuk cezaevinde 10 yıldan fazla olmamak koşuluyla hapis cezası uygulanacak" dedi.

Alawwad, "Bu, Suudi Arabistan için önemli bir gün. Kararname, daha modern bir ceza kanunu oluşturmamıza yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

 

Bu düzenlemeyle birlikte Şii azınlığa mensup en az altı kişinin hayatının kurtulduğu belirtiliyor. Söz konusu kişiler, ‘Arap Baharı’ sürecinde 18 yaşın altındayken hükümet karşıtı protestolara katıldıkları için tutuklu bulunuyordu.

Suudi Arabistan’da terörizm, cinayet, tecavüz ve uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyenler ölümle cezalandırılıyor. Geçen yıl ülkede en az 187 kişi infaz edildi.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU