Hiç Kovid-19 vakası olmadığını iddia eden Türkmenistan'da yüzlerce kişi At Bayramı'nı kutladı

Devlet televizyonu Türkmen lider Gurbanguli Berdimuhammedov'un da katıldığı etkinliğin görüntülerini yayınladı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Milli Türkmen Atı Bayramı kapsamında Ahal Teke Binicilik Kompleks'indeki etkinliklere katıldı (Türkmenistan Devlet Haber Ajansı)

Tek bir Kovid-19 bile vakasının görülmediğini iddia eden çok az sayıdaki ülkelerden bir olan Türkmenistan bu kez düzenlediği Türkmen Atı Milli Bayramı ile pandemiye kafa tuttu.

Devlet televizyonu pazar günü Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un başkent Aşkabat'ta özel günü kutlamak için yapılan at yarışlarını izlerkenki görüntüsünü yayınladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Hem Berdimuhammedov'un hem de yarışların yapıldığı hipodromu dolduran yüzlerce izleyicinin dünya genelinde pandemi nedeniyle uygulanan sosyal mesafe önlemlerini dikkate almadığı gözlendi.

Pazar günkü etkinliklere daha önceki yılların aksine yabancı ülke diplomatları ve gazeteciler de çağırılmadı.

Devlet televizyonu ayrıca geçen hafta başında ülkenin ikinci büyük kenti Türkmenabat'ta da büyük kalabalıkların önünde at yarışları yapıldığını duyurdu.

Ancak Almanya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden diplomatlar geçen perşembe günü Berdimuhammedov'un atlar üzerine 2019'da yazığı "At- Sadakat ve Mutluluğun Sembolü" adlı kitabının çevirisi için yapılan tanıtım etkinliğine katıldı.

Nisan başında ülkede 7 bin kişi Dünya Sağlık Günü kutlamaları çerçevesinde topluca bisiklete binmişti.

Ülkede mart sonunda pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kısa süreli aranın ardından bu ay yerel futbol ligindeki karşılaşmalara geri dönülmesine de karar verilmişti. 

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU