Barlas: Gelişmiş bir ülke olduğumuzu anlamamız için salgını yaşamamız gerekiyormuş

Sabah yazarı: Bu yeryüzünde kimse Türkiye'nin salgın hastalıklar karşısında çaresiz bir ülke olduğunu iddia edemez

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, “Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olduğunun anlaşılması için salgını yaşaması gerektiğine” dair bir köşe yazısı kaleme aldı.

Barlas, bugünkü köşe yazısında yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından ülkeye getirilmesi için yapılan çalışmaları hatırlattı:

Türkiye'nin dünyanın ileri ülkelerinden biri olduğunu anlamamız için, demek bir salgın hastalıkla karşılaşmamız gerekiyormuş... Düşünsenize... Dünyanın herhangi bir köşesinde yaşayan Türkler meğer sahipsiz değillermiş. Tam 60 bin Türk vatandaşı bulundukları ülkelerden alınıp anavatanlarına getirildiler...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas yazısına şöyle devam etti:

Şu İngiltere'ye, Amerika'ya baksanıza... Meğer sağlık tesisleri açısından bunlar perişan durumdaymışlar... Başkan Trump ya da Başbakan Johnson, koronavirüse karşı hiçbir varlık gösteremediler. Yetmezmiş gibi Boris Johnson bir de hastanelik oldu. Sağlık araç gereçleri açısından yetersizlikleri de her gün sergileniyor.

Bizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'nın ön planda bulunduğu salgınla mücadelede, tüm devlet kurumları arasındaki eş güdüm, dünya ülkelerine örnek olacak nitelikte değil mi? Sonunda başarıya ulaşmaya da galiba az kaldı. Ama yine de yeni hastaneler inşa ediliyor. Bu yeryüzünde kimse Türkiye'nin salgın hastalıklar karşısında çaresiz bir ülke olduğunu iddia edemez.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU