Emma Stone’un Louis Vuitton imzalı Oscar elbisesini hazırlamak 712 saat sürmüş

Ünlü oyuncu, Sarayın Gözdesi filmiyle aday gösterildiği Oscar’ı kaybetmiş olsa da göz alıcı elbisesiyle kırmızı halının kazananı oldu

Emma Stone’un Louis Vuitton imzalı Oscar elbisesi /Fotoğraf: Steve Granitz - WireImage

Sarah Young – The Independent

Ünlü oyuncu Emma Stone’un Oscar ödül törenine damgasını vuran sıra dışı elbisesinin 712 saatte hazırlandığı ortaya çıktı.  

2017’deki Altın Küre ödül töreninde yıldızlarla kaplı bir elbise giyen, aynı yıl La La Land filmiyle Oscar kazandığı törende Givenchy marka kişiye özel kıyafetiyle göz dolduran Emma Stone, geçen gün düzenlenen Oscar töreninde de kırmızı halının şüphesiz en dikkat çeken yıldızlarından biri oldu.

91. Akademi Ödülleri töreninde Louis Vuitton tasarımı bir elbise giyen Stone, pırıltılı görünüşüyle ilgi odağı haline geldi. Stone’un giydiği abartılı omuz detayları bulunan bordo renk elbise, yoğun olarak inci, payet ve boncuk işlemeli katmanlardan oluşuyor.

Tasarımcılar oldukça detaylı işçilik gerektiren elbise için toplamda tam 712 saat mesai yaptı. People dergisine konuşan Louis Vuitton sözcüsü, “İşlemeleri hazırlamak 712 saat sürdü. Elbisede çekme payı ayrıldığı için son rötuşlara ayrıca 22 saat harcandı” dedi.

İlgi çekici elbisenin yapısal tasarımının ünlü marka için de hayli karmaşık olduğu belirtiliyor. Öyle ki markanın etiketini elbiseye eklemek için iki kişinin beş gün boyunca çalıştığı ifade ediliyor.

Markanın sözcüsü, “Geometrik tasarım olduğu için bu hayli güç oldu. Toplam sayıyı değiştirmeden kullandığımız parçaların boyutunu azaltıp arttırmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Oscar gecesinin en çok konuşulan kıyafetlerinden olan Stone’un sıra dışı elbisesi, Twitter’da mizah konusu oldu. Bazıları yerlere kadar uzanan elbiseyi dilimli desenleri nedeniyle waffle’a ya da pişmiş ete benzetti.

Bir Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda, “Emma Stone bal peteğini bir sonraki aşamaya taşıyor” ifadelerini kullandı. Bir diğeri ise attığı tweette “Emma Stone’u seviyorum ancak elbisesi bu sabah kahvaltıda yediğim yanık tosta benziyor” dedi.

30 yaşındaki oyuncu Emma Stone, Sarayın Gözdesi (The Favorite) filmiyle 2019 Oscar ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU