AK Parti Manisa Milletvekili Özkan'dan CHP'li Özel'e Soma yanıtı: İşçilerin yüzde 75'i izne çıkarıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye tarihinin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'nın kırmızı alarm verdiğini belirtmişti

Fotoğraf: Pixabay

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma ilçesindeki koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Tüm maden ocaklarında çalışan işçilerin yüzde 75'i izne çıkarılmış, tüm çalışmalar minimum düzeye indirilmiştir." dedi.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in bazı basın yayın organlarındaki Soma ile ilgili açıklamalarının gerçekten uzak olduğunu savundu.

 "Kovid-19 salgınıyla ilgili olarak ilk günden bu yana yapılmakta olan çalışmaları manipüle etmek, milletimizi yalan yanlış bilgilerle kandırmaya çalışmak için her gün bir CHP yöneticisinin yalanlarını izliyor, duyuyoruz." diyen Özkan, Türkiye'de salgının başlamasıyla ve Soma'da Kovid-19 vakası görülmeden önce ilçedeki tüm maden işletmelerinin süratle esnek çalışma modeline geçtiğini ifade etti. 

mehmet ali özkan ak parti.jpg
AK Partili Mehmet Ali Özkan / Fotoğraf: Twitter

Özkan, ilçede üç yer altı ocağı, üç de açık ocak bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Tüm maden ocaklarında çalışan işçilerin yüzde 75'i izne çıkarılmış, tüm çalışmalar minimum düzeye indirilmiştir. Üç yer altı ocağında da şu anda toplam işçi sayısının yüzde 25'i ile üretim amaçlı çalışma yapılmamakta, sadece tarama, su çekimi, drenaj ve tamir bakım işleri yürütülmektedir. Aynı şekilde işçi servislerinde de seyrek oturma düzenine dikkat edilmektedir. İlçedeki tüm maden işletmeleri gerek İl Hıfzıssıhha Kurulu gerekse İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına titizlikle uymaktadır.

Sayın Özel'in ilçede Kovid-19 vakalarının kırmızı alarm seviyesinde olduğu iddiası da gerçeklerden uzaktır. Soma ilçesindeki pozitif vaka sayısı Türkiye ortalamasının oldukça altında seyretmektedir. Sayın Özel, her zaman olduğu gibi Soma'nın adını kullanarak gündeme gelmeye çalışmaktadır. Gerek Soma'da gerekse Manisa'mızın diğer ilçelerinde kamu ve özel tüm kuruluşlar, hükümetimizin aldığı kararlar çerçevesinde Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi vatandaşlarımızın da desteğiyle başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel: 12 bin 800 işçi 3 vardiya halinde çalışıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada, kömür ocaklarının bulunduğu Manisa’nın Soma ilçesine dikkati çekmişti. 

Salgında en çok risk taşıyan yerlerin başında gelen Soma'da 12 bin 800 işçinin 3 vardiya halinde çok sayıda maden ocağında çalışmaya gittiğini kaydeden Özel, şunları söylemişti:

Bugün çıkıp bir iradenin Soma'ya özel kararlar açıklaması lazım. Soma kırmızı alarm veriyor. Madenlerde üretim amaçlı çalışmaların durdurulması, madencilere işsiz kalmayacaklarının ve koronavirüsün meslek hastalığı olarak sayılacağının güvencesinin verilmesi gerekiyor.

301 işçiye mezar olmuştu

13 Mayıs 2014'te Soma’daki kömür madeninde çıkan yangında 301 madenci hayatını kaybetmişti. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçmişti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU