Üç bin İspanyol taraftarın geldiği Liverpool-Atletico Madrid maçına koronavirüs soruşturması

Halk sağlığı yetkilileri, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Atletico Madrid maçının, şehirde olası bir koronavirüs artışına neden olup olmadığı konusunda araştırma yapacak

Liverpool, 11 Mart'ta İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'i Anfield Road'da konuk etmişti / Fotoğraf: Reuters

Birlişek Krallık'ta UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Liverpool'un Atletico Madrid'i konuk ettiği müsabakanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısını arttığı ileri sürülüyordu. 

İddialar üzerine Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson, halk sağlığı müdürü Matthew Ashton’ı soruşturma yapmakla görevlendirdi. 

Anderson, Matthew Ashton ve ekibinden, müsabakanın şehirdeki vaka sayılarıyla ilgili olası bir bağlantısı olup olmadığının araştırılmasını istediğini belirterek, "Bu maçın oynanmasının şehirdeki insanlar üzerinde etkisi olup olmadığına dair görüş edinmek istiyoruz ve Matt’den verilerin bize bunun bir göstergesi olup olmadığını görmek için üniversitelerle çalışmasını istedim” şeklinde konuştu.

 

Liverpool-Atletico-Reuters1.JPG

Fotoğraf: Reuters

'O maçın seyircili oynanmaması için elimden geleni yapardım'

"O gün Madrid'den Liverpool'a üç bin İspanyol geldi" diyen başkan, maçın şehirde Kovid-19 dalgasını başlattığı ortaya çıkarsa bu durumun büyük bir skandal olacağını ileri sürdü. 

Araştırmaların başlatıldığını ve o maça giden ve 15 gün içinde Kovid-19 testi pozitif çıkan bin 200 kişi olduğunu dile getiren Anderson, şöyle konuştu: 

Tüm şehri tehlikeye atmamamız gerekirdi. Atletico Madridli taraftarların olduğu bölümdeki güvenlik görevlilerini de araştırıyoruz. O gün hükümet bize 'Risk çok düşük' dedi. O maçtan birkaç gün sonra tüm ülke kapatıldı. Spor karşılaşmaları ve büyük organizasyonlar iptal edildi. Bu nedenle aklımızda cevap bulması gereken sorular var.
 

Tek bir olay, bütün bir şehir için çok büyük bir dalgayı başlatmış olabilir... Keşke geriye dönebilsek. O maçın seyircili oynanmaması için elimden geleni yapardım. Yine de UEFA ve İngiltere hükümetinin böyle büyük bir sorumluluğu nasıl aldığını anlayamıyorum.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Liverpool’a konuk olan Atletico Madrid, rakibini 3-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

 

Liverpool-Atletico-AFP.JPG

Fotoğraf: AFP

 

Anfield Road’da oynanan mücadeleyi 3 bini Atletico Madrid taraftarı, toplamda 52 bin kişi statta izlemişti.

Liverpool ile Atletico Madrid arasındaki mücadele, Birleşik Krallık'ın kuzeyindeki son büyük seyircili etkinlikti.

Son rakamlara göre, ülkedeki toplam Kovid-19 vakası 143 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 19 bin 506'ya yükseldi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU