Sokağa çıkma yasağını delmek isteyen İspanyollar, yaratıcı yollara başvuruyor

İspanya polisi, balığıyla yürüyüşe çıkan adamı Twitter’dan paylaştı

Balığıyla yürüyüşe çıktığını söyleyen adam, dünyada haber oldu (Twitter/@policia)

Pek çok ülkede olduğu gibi, İspanya’da da koronavirüse karşı önlem almak için sokağa çıkma yasağı uygulanırken, evcil hayvanların gezdirilmesine izin veriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalnız bu istisna, çok yaratıcı formüllerle suistimal ediliyor.

İspanya polisi de sokağa çıkmak için evcil hayvanları yürüyüşe çıkarma bahanesini kullanan insanları afişe ediyor.

Bunun son örneği Cuma günü yaşandı. Ulusal polis, ülkenin kuzeyindeki Logrono kasabasında akvaryumundaki balığıyla yürüyen adama hem ceza kesti, hem de olayın fotoğrafını Twitter’da paylaştı.

Tabii, balığıyla yürüyen adam tek değil. 25 Mart’ta da Lanzarote’de bir tavuğa tasma takan kişi benzer bir uygulamayla karşılaştı.
 


16 Mart’taysa bir oyuncak köpekle dolaşan kişi polise yakalandı. Polis sendikası, videoyu paylaşırken halkı böyle yöntemlere kalkışılmaması yönünde uyarmayı da ihmal etmedi.
 


Aynı gün ülkenin güneydoğusundaki Murcia kentinde Tyrannosaurus rex cinsi dinozor kılığında dolaşan bir kişinin polis tarafından durdurulduğu anlar paylaşıldı.
 


Haftabaşında İspanya Parlamentosu ülkedeki olağanüstü hal önlemlerini 9 Mayıs’a kadar uzatmıştı. Buna göre sokağa çıkma yasağı toplamda 8 hafta sürecek.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre, salgın hastalığın en çok etkilediği ülkelerden biri olan İspanya’da yaklaşık 220 bin kayıtlı vaka bulunurken, 22 bin 500’ü aşkın kişinin ölüm sebebi koronavirüs olarak kaydedildi.

Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU