Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir iftar da benden” kampanyasına saldırı

Başkan Yavaş’ın başlattığı "Bir iftar da benden" kampanyasının internet sitesine sanal saldırıların yapıldığı açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir iftar da benden” kampanyasına saldırı / Fotoğraf: AA-Arşiv

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zor durumda kalan aileler için "Bir iftar da benden" kampanyası başlattı. 

Kampanyanın ilk gününde 101 bin 847 iftar menüsü yardımı yapılırken, kampanyanın internet sitesine sanal saldırıların yapıldığı belirtildi.

Yavaş, 23 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediyenin internet sitesi üzerinden satın alınan iftar menülerinin evinde yemek yapacak kimsesi olmayan ve evinden çıkmaması gereken 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere ve dar gelirli ailelere ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurmuştu.

Faaliyete geçen ve 100 binden fazla iftar paketinin toplandığı www.iftarver.com sitesi, siber saldırılara rağmen hizmetini sürdürüyor.

ABB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise internet sitesine yoğun saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Sitemiz mübarek ramazan ayının ilk gününde siz değerli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve desteği sayesinde yaklaşık 10 milyon görüntülenme sayısına ulaşmıştır. Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadırlar. 24.04.2020 (bugün) saat 21.00'e kadar toplam 15.891 hayırsever vatandaşımızdan, toplam 101.847 iftar menüsü siparişi alınmıştır. Bu siparişlerin yaklaşık 25 bini şuan sanal pos kuyruğunda beklemekte ve periyodik olarak sisteme işlenmektedir" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU