UEFA'dan 676 kulübe 70 milyon euroluk destek

UEFA milli takımlara oyuncu gönderen 55 üye ülkeden 676 kulübe toplam 70 milyon euroluk ödeme yapılacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

UEFA, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu ekonomik problemler nedeniyle, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemleri ve Uluslar Ligi'ne oyuncu gönderen takımlara 70 milyon 400 bin euro ödeme yapacağını açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, 2018-2020 tarihlerinde Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki turnuvalarına futbolcu gönderen 55 üye ülkenin 676 kulübüne ödeme yapılacağı duyuruldu.

 

 

Açıklamada, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin (EURO 2020) play-off'ları tamamlandığında verilmesi gereken ücretlerin de şimdiden verileceği aktarıldı.

UEFA'nın yapacağı 70 milyon 400 bin euroluk ödemenin 50 milyonu play-off'lara katılmayan 39 ülkeye oyuncu gönderen takımlara, 17 milyon 700 bin eurosunu play-off'lara katılan 16 ülkeye oyuncu gönderen kulüplere, 2 milyon 700 bin euro ise sonbaharda oynanacak play-off'lara oyuncu gönderecek takımlara yapılacağı belirtildi.

UEFA'nın kulüplere 200 milyon euro ayırdığı, kalan yaklaşık 130 milyon euroluk bölümün de EURO 2020'ye katılan milli takımlara futbolcu gönderen takımlara yapılacağı bildirildi.

 

trabzonspor.jpg
Trabzonspor, Süper Lig'de kalan 8 hafta oynanmazsa UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak / Fotoğraf: AA

 

Ligler en geç haziranda başlayacak

Avrupa futbolunun patronu UEFA, tüm federasyonlardan, liglerin en geç Haziran ayında başlamasını ve 3 Ağustos tarihinde bitirilmesini istedi. 

UEFA ayrıca, Haziran ayında liglerini başlatamayan ülkelerin, en geç 27 Mayıs tarihinde açıklaması şartıyla, playoff oynatmasını talep etti.

Sezonu hiçbir türlü oynatamayan ve mevcut haliyle tescil eden ya da iptal eden liglerin Avrupa Kupaları bileti alacak takımlarının, 'sportif başarı' kıstasıyla belirleneceği vurgulandı. Bunun da, en son puan durumumdal, sıralama ya da playoff sonucu olacağı kaydedildi.

Bununla birlikte, gündemde sıkça yer alan 'UEFA puanına göre Avrupa' seçeneğinin gündemde olmadığı, herhangi bir kulübe Wild Card ile Avrupa seçeneğinin sunulmayacağı da kaydedildi.

UEFA'nın önerisine göre, eğer lig oynanmazsa Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi biletini ilk sırada olan Trabzonspor alacakken, 2. sıradaki Medipol Başakşehir playoff oynayacak, 3. sıradaki Galatasaray UEFA'ya gidecekken, 4. sıradaki Sivasspor da ön eleme oynamaya hak kazanacak.

Türkiye Kupası'ndan gelecek olan UEFA Kupası hakkının kime gideceği konuus ise henüz netleşmiş değil.

 

Kadın futbolu - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kadınlar 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 1 yıl erteledi

UEFA, Kadınlar 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 2022'ye erteledi.

 

 

UEFA'dan yapılan açıklamada, İngiltere'de 2021'de yapılması planlanan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yine aynı ülkede 6-31 Temmuz 2022'de yapılacağı duyuruldu.

Kararın, EURO 2020'nin Kovid-19 salgını nedeniyle 2021'e ertelenmesi üzerine alındığı belirtildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU