Akif Beki: Gazeteciler kaçak yapı haberlerini diline dolamayı sever; Özkök ve Mutlu’nun evleri yıllardır dilden düşmedi

"İki tarafın haklı ve haksız oldukları noktalar var. Ama abartılar, iki tarafın da haklılıklarına gölge düşürecek boyutlara ulaştı"

Fotoğraflar: Twitter

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlanan “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan Kuzguncuk’taki vakıf arazini kaçak yapılaşmaya açtığı” iddiası hakkında yazdı.

Beki, bugünkü “Fahrettincilerle Canancılar kutuplaşması” başlıklı köşe yazısında söz konusu tartışmanın çığırından çıktığını, Twitter’ın Altun’dan taraf olanlar ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan yana olanlar olarak ikiye bölündüğünü söyledi.

Beki, yazısında geçmişten örnekler vererek şunları yazdı:

Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeyseniz, izinsiz çivi bile çaktırmaz belediye. Kamu görevlisi ya da tanınmış biriyseniz, haber de olursunuz. Bunda bir gariplik yok.

Ertuğrul Özkök’ün yazlık evinin deniz iskelesi kaçak diye, poster gibi fotoğrafı basıldı. Yıllardır konuşulur.

Zafer Mutlu’nun balkon tadilatı korsan diye, resmiyle afişe edildi, yıllarca dilden düşmedi.

Gazeteciler, sivrilmiş meslektaşlarına da, hele yöneticiliğe kadar çıkmışsa hiç acımazlar. Kaçak yapı haberlerini dile dolamayı özellikle severler, affettikleri de görülmemiştir.

Bunun altında kumpas, komplo, adeta terör örgütlerine hedef gösterme maksadı aramak abes.

Ama siyasi takıntı haline getirmek, iktidara muhalefetin ana meselesiymiş gibi suyunu çıkarmak da abestir.

Beki, İletişim Başkanı’nın evinin etrafında dönen tartışma için iki tarafın da abartılı tepkiler verdiğini ifade ederken şunları yazdı:

CHP Üsküdar ilçe başkanının, kaçak yapı denetimi için evin bahçesine bakmaya gitmesiyle de zıvanadan çıktı iş.

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ilçe başkanının fahri kontrolörlüğe soyunmasını sahipleniyor.

Altun taraftarları, işin evde oturan aileyi tacize ve güvenliğini tehlikeye atmaya vardığını söylemekle yetinmeyip milli güvenlik sorunu gibi bir dokunulmazlığa da sokuyorlar.

Toz duman ortalık...

İki tarafın haklı ve haksız oldukları noktalar var. Ama abartılar, iki tarafın da haklılıklarına gölge düşürecek boyutlara ulaştı.

Fahrettincilerle Canancıların takışmasını hayretle izlerken şunu fark ettim. En çok da bu sürtüşmeyi saçma bulup kendilerinden yana taraf  olmayanlara deliriyorlar.

Yakında ikisi bir olup, bertaraf etmek üzere taraf tutmayı reddedenlere dalarsa şaşırmayın.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU