Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların ne zaman açılacağını duyurdu

Selçuk, "Mayıs-haziran ve eylül-ekim için yoğun bir çalışmamız var. Temmuz ve ağustos için bir planlama yok'' dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimi konusunda mayıs-haziran ve eylül-ekim ayları üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

NTV ekranında 23 Nisan ve merak edilenlere ilişkin soruları yanıtlayan Selçuk, "Biz 23 Nisan için sınıflarda, okullarda etkinlik yapamasak da evde nasıl yapabiliriz diye düşündük. Sabah saat 8.30'da çocuklar adına Anıtkabir'de olacağız. EBA TV'de de 23 Nisan özel yayınımız olacak" şeklinde konuştu.

'İçimdeki Okul Sesleri' kitabına ilişkin soruya da yanıt veren Bakan Selçuk, ''Çocuklarımıza sesleri tanıtmak gibi tavsiyeler içeriyor. Çocuklara böyle bir hediye vermek benim için çok değerli'' dedi.

Bakan Selçuk sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hazırladığımız eğitim takvimi her telefondan takip edilebilir durumda. EBA'ya katkılarımızı sürekli sağlamaya çalışıyoruz"

Okullar ne zaman açıklacak?

"Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz" diyen eğitim bakanı, sağlık sorunları giderildiğinde okulların açılmasına hazır olacaklarını ifade etti. Yaz dönemi öğrencilerin dinlenmesi gerektiğini söyleyen Selçuk, "Türkiye'nin gidişatı ya da Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başlarız" dedi.

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili soruya, "Temmuz ve ağustos değil de eylül ve ekim aylarını daha dikkatle çalışıyoruz. Tabii mayıs-haziran ve eylül-ekim dönemlerine ilişkin de çalışmamız bulunuyor" şeklinde yanıt verdi.

LGS şu an için ertelenmeyecek

Lise Geçiş Sınavı'nın (LGS) ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili soruya Bakan Selçuk, "LGS ile tarihin değişmesi şu an değişmesi mümkün değil. Ama çocuklarımıza bir şey demek istiyorum. Motivasyonu bozmayalım, okullar herkes için kapalı. Biz 7 Haziran'daki sınavı elbette erteleriz ancak böyle bir durum şu an yok. Online sınav da yapılmayacak" ifadeleriyle yanıt verdi.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU