Kozluk Belediye Başkanı Eren, HDP'den istifa etti: Düşünsel ayrılıklar yaşadığım için ayrıldım

Halkların Demokratik Partisi’nden Batman’ın Kozluk Belediye Başkanlığı’na seçilen Eren, partisinden neden istifa ettiğini açıkladı

Ayhan Eren / Fotoğraf: Twitter

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Batman’ın Kozluk Belediye Başkanlığı’na seçilen Ayhan Eren, ilçe halkına daha iyi hizmet için partisinden istifa ettiğini söyledi.

Eren, hem seçim kampanyasında hem de sonraki dönemdeki açıklamalarında tüm çalışmalarında ilçe halkına hizmeti öncelediğini ifade etti.

Bir belediye başkanının ayrım yapmadan hizmeti her vatandaşa götürmesi gerektiğini hatırlatan Eren, “Bir belediye başkanının seçildikten sonra, tüm politik çıkar çatışmalarından sıyrılarak seçildiği toplumun tamamını temsil etmesi ve tamamına hizmet götürmesi gerektiği düşünmekteyim. Halkımız bir yıllık dönemde kısıtlı imkanlara rağmen, ayırım yapmadan ve kişisel çıkar gözetmeden canla başla, hatta kişisel imkanlarımla nasıl hizmet ettiğimizin en yakın tanığıdır” dedi.

“Düşünsel ayrılıklar yaşadığım partimden istifa ettim”

Seçime girdiği partisiyle görüş ayrılıkları yaşadığını aktaran Eren, bu sebepten dolayı partisinden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

“Siyasal ve düşünsel ayrılıklar sonucu evrensel ve yasal haklarım gereği yaptığım bu istifa, ifade hürriyetinin basit bir tezahürü ve insan haklarının bir gereğidir” diyen Eren, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bu hakkıma karşılık aylar sonra istifa ettiğim partinin temsilcilerinin yaptığı itham ve tehdit dolu açıklamalar, istifa kararımın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Gelinen son süreçte tüm Kozluk halkımıza can ve başla hizmet etmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Belediye Başkanlığına seçildiğim günden bu yana desteklerini esirgemeyen hemşerilerime saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

HDP: Partinin program ve tüzüğü ile ters düştü

İstifanın öncesinde HDP Yerel Yönetimler Kurulu’ndan bir açıklama yapılmıştı. HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ayhan Eren’in “Tehdit ve korku siyasetine boyun eğdiği” belirtildi. 

Eren’in partinin program ve tüzüğüne ters düştüğü belirtilen HDP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yaşadığı içten çürüme, partimizin haklı davasında, halkımızın barış ve demokrasi mücadelesinde yer almayı hak etmemektedir. Halkımıza ve Kozluk halkına bu saatten sonra şeffaf, demokratik ve katılımcı bir hizmet sunacağını düşünmüyoruz.  Kozluk halkına en iyi şekilde hizmet edebilmek için tüm meclis üyelerimizle beraber demokratik muhalefetimizi sürdürmeye ve halka hizmet anlayışı ile üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye de devam edeceğiz.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU