Tottenham'da bu kez Aurier ve Sissoko izolasyon kuralını ihlal etti: Doğru örnek olamadığımız için özür dileriz

Tottenham'da forma giyen Aurier ve Sissoko, tedbirlere aykırı şekilde antrenman yaptı. Londra ekibinde daha önce teknik direktör Mourinho ve 3 futbolcu parkta antrenman yaparken görüntülenmişti

Fotoğraf: Twitter

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Serge Aurier ve Moussa Sissoko, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle getirilen tedbirlere aykırı şekilde antrenman yaptı.

Aurier'in sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, iki futbolcunun sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana çalıştığı görüldü.

 

 

Fildişi Sahilli oyuncu, videoyu daha sonra hesabından kaldırdı.

Gelen tepkilerin ardından ortak bir bildiri yayınlayan oyuncular, şu ifadeleri kullandı:

Burada doğru örnek olamadığımız için özür dileriz. Profesyonel futbolcular olarak, özellikle dünyadaki herkesin karşı karşıya olduğu bu belirsiz dönemde rol model olma sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bu salgın sırasında kaybedilen hayat sayısını en aza indirmek için hükümetin tavsiyelerine saygı duymalıyız.

İkilinin ayrıca, Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personeli doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanlarının yorulmak bilmeden çalışmalarına teşekkür ederek, bağışta bulunacakları belirtildi.

İngiltere'deki izolasyon kuralları, tek başına ya da birlikte yaşanılan kişilerle egzersiz yapılmasına müsade ediyor.

 

Jose Mourinho-Reuters.JPG
Jose Mourinho / Fotoğraf: Reuters

 

Mourinho ve 3 oyuncu da kuralı ihlal etmişti

Tottenham'da daha önce de teknik direktör Jose Mourinho ile 3 futbolcu, Londra'daki bir parkta izolasyon kurallarına uymadan antrenman yaparken görüntülenmişti. 

İngiliz basınına konuşan Mourinho, hata yaptığını kabul ederek, şu ifadeleri kullanmıştı:

Davranışlarımın devlet protokolü ile uyumlu olmadığını kabul ediyorum. Sadece ailemizle temas etmeliyiz. Hükümetin tavsiyelerine herkesin uyması gerekiyor. Kahraman sağlık çalışanlarını desteklemek ve hayat kurtarmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız.

Mourinho, 8 Nisan'da Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele ve Ryan Sessegnon ile Londra'da bulunan bir parkta antrenman yaparken görüntülenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU