Çocuklara 23 Nisan'a özel sesli kitap sürprizi

“Sesli Çocuk Kitapları” Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla Yekta Kopan tarafından yeniden seslendirildi

(Sakıp Sabancı Müzesi)

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gerçekleştirdiği “Sesli Çocuk Kitapları” projesiyle kutluyor.

"Sesli Çocuk Kitapları” Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla Yekta Kopan tarafından yeniden seslendirildi.

SSM’in geçmiş dönem sergileri kapsamında yayımlanan “Ben Picasso”, “Ben Dali”, “Ben Rodin”, “Ben Cengiz Han”, “Ben Venedik Taciri”, “Ben Halı” kitaplarıyla birlikte müzenin Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu için hazırlanan “Ben Kitap” ve çocuklara küçük yaştan itibaren konservasyonun önemini anlatan “Ben Eserleri Koruyorum” kitapları dijital ortamda dinleme ve okuma imkanı sağlıyor.

Sanatçıların hayat hikayeleri ve sanatsal üretimlerini, koleksiyonların oluşturulduğu tarihsel bağlamı ve bir müzenin işleyişine dair konuları anlaşılır bir dille çocuklara açıklamayı hedefleyen kitaplar http://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/sayfa/sesli-cocuk-kitaplari adresinden indirebiliyor.

Küçük yaştaki henüz okuma-yazma bilmeyen çocuklar için de eğitici ve eğlenceli bir fırsat sunan uygulama kapsamında sitedeki hikayelere ücretsiz ulaşılabiliyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU