Barcelona, tarihinde ilk kez Nou Camp Stadı'nın ismini değiştirecek

İsim hakkıyla ilgili sponsorluk sürecini Barça Vakfı yürütecek ve buradan elde edilecek gelir Kovid-19'a karşı mücadele ve araştırma çalışmalarında kullanılacak

Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona Kulübü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek için Nou Camp Stadı'nın isim hakkında bir sezonluk sponsor bulma kararı aldı.

Barcelona Kulübü, bugün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaparak, 2020-2021 sezonunda Nou Camp Stadı'nın isim hakkının sponsorluk anlaşmasıyla ticarileştireceğini duyurdu.

 

 

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Dünya, modern tarihinin en büyük sağlık, sosyal ve ekonomi krizinden geçiyor. Barcelona da büyük belirsizliğin olduğu bu dönemde insanlığın ihtiyaçlarına karşılık verecek olağanüstü bir karar aldı" ifadelerine yer verildi.

Tarihinde ilk defa Nou Camp Stadı'nın ismini değiştirecek olan Katalan temsilcisi, isim hakkıyla ilgili sponsorluk sürecini Barça Vakfı'nın yürüteceğini ve buradan elde edilecek gelirin Kovid-19'a karşı mücadele ve araştırma çalışmalarında kullanılacağını belirtti.

Kulüp ayrıca, Nou Camp Stadı'nın isim sponsorluğunun bir sezonla sınırlı kalacağını bildirdi.

Kovid-19 salgınından Avrupa'da en çok etkilenen ülke olan İspanya'da son verilere göre 200 binden fazla vakaya rastlanırken, 21 bin 282 kişi yaşamını yitirdi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU