Tenisin üç büyük ismi Federer, Djokovic ve Nadal'dan yardım çağrısı

Dünyaca ünlü tenisçiler Roger Federer, Novak Djokovic ve Rafael Nadal, koronavirüs salgını nedeniyle ATP sıralamasında ilk 100'de bulunan tenisçilere yardım çağrısında bulunacak

Rafael Nadal - Novak Djokovic - Roger Federer / Fotoğraf: AFP

Tenisin üç büyük sporcusu olarak gösterilen Roger Federer, Novak Djokovic ve Rafael Nadal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yardım çağrısı yaparak toplanan parayı Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasında  250 ile 700 arasındaki sporculara paylaştıracak. 

ATP Oyuncu Kurulu Başkanlığını yürüten dünya 1 numarası Novak Djokovic, Federer ve Nadal ile görüşüp, Kovid-19 salgını sebebiyle tenis sezonunun süresiz askıya alınması sonucu ekonomik olarak zarar gören alt sıralama oyuncularına yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

ABD basınında yer alan haberlere göre Federer, Djokovic ve Nadal, ATP sıralamasında ilk 100'de bulunan tenisçilere yardım çağrısı yaparak hedeflenen 3 ile 4 buçuk milyon dolar arasında bir fon oluşturmaya çalışacak. 

Gelen tüm bağışların ATP sıralamasında 250 ile 700 arasındaki tenisçilere eşit şekilde dağıtılacağı bildirildi. 

Hedeflenen paranın toplanması halinde maddi açıdan zor günler geçirebilecek alt sıralama tenisçilerine yardım yapılacak.

ATP'nin alt sıralarında bulunan sporcuların hali hazırda az olan sponsor gelirleri, tenis sezonu askıya alındığı için bitme noktasına geldiği sıfıra indiği biliniyor.

Kovid-19 nedeniyle teniste Amerika Açık, Fransa Açık ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi birçok organizasyon ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU