3 gündür yeni koronavirüs vakasına rastlanmayan IKB’de sokağa çıkma yasağı kısmen sona erdi

Irak Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre son 3 gündür bölgede vakaya rastlanmadı. Bu gerekçeyle 14 Mart’tan bu yana yürürlükte olan sokağa çıkma yasağı esnetildi

Dünya genelinde koronavirüs salgını kaynaklı ölüm ve vaka sayısı artarken Irak Kürdistan Bölgesi'nde (IKB) son 3 gündür vakaya rastlanmadı.

IKB Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, son 24 saatte bin 477 koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığı ve yeni bir vakanın tespit edilmediği belirtildi.

Açıklamada, tedbir amaçlı karantinada olan Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) vatandaşların sayısının bin 501 olduğu kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayat normale dönüyor

Erbil, Süleymaniye, Halepçe ve Duhok kentlerinde üst üste 3 gün koronavirüsü vakası tespit edilmemesi ve ramazan ayının yaklaşması üzerine bölgede yürürlükte olan sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırıldı. 

IKB’de de 14 Mart'tan bu yana salgınla mücadele amacıyla başlatılan sokağa çıkma yasağı son erince Erbil kentinde de hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Yaklaşık 40 gündür kapalı olan yollar, iş yerleri ve lokantalar yeniden açılıyor.

Düğün ve taziye merasimleri için yasak devam edecek

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılma kararı kapsamında lokantalar ve pastanelerin kurye aracılığıyla satış yapmaları uygun görülürken alışveriş merkezleri, kuaför, cami, spor salonları ve kahveler kapalı kalacak. 

Düğün ve taziye merasimleri için de yasak devam edecek. Kentteki iki sanayi bölgenin ise yarın açılması bekleniyor.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, IKB’de şimdiye kadar koronavirüs tespit edilenlerin sayısı 337 olurken, 280 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu, 4 kişi ise yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU