Mersin’de belediye ve valilik arasında ‘ekmek’ tartışması: Her meseleyi siyasallaştırmak bugünün tavrı olmamalıdır

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu ekmek dağıtılmamasının gerekçesinin, İçişleri Bakanlığı’na genelgesi olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı süresince belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

Belediye’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır. Yasağın sürdüğü hafta sonu boyunca Halk Ekmek büfelerimizde ekmek fiyatı 50 kuruş olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Mersin Valiliği ise dağıtımla ilgili olarak, “Büyükşehir Belediyesinin ilgili genel sekreteri, vali yardımcımızı arayarak konuyu sormuş vali yardımcımız da kendilerine ücretsiz ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla yapılabileceğini ifade etmiştir. Bu anlamda bir engelleme olmayıp ilimizde birlik ve beraberlik içinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir” açıklaması yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya üzerinden "İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımı yasaklanmıştır" şeklinde bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Kentte başta ekmek dağıtımı olmak üzere vatandaşların tüm ihtiyaçlarının, valilik, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, fırıncılar odası ve muhtarların katıldığı toplantıda alınan kararla organize edildiği, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesinin de bilgilendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Kaymakamlarımız başkanlığındaki koordinasyon toplantılarına Büyükşehir Halk Ekmek'ten ilgililer katılmış, ekmek dağıtımı konusunda ayrı ve özel bir talepleri olmamıştır. Büyükşehir Belediyesinin ilgili genel sekreteri, vali yardımcımızı arayarak konuyu sormuş vali yardımcımız da kendilerine ücretsiz ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla yapılabileceğini ifade etmiştir. Bu anlamda bir engelleme olmayıp ilimizde birlik ve beraberlik içinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir.

“Her meseleyi siyasallaştırmak...”

Belediye’nin açıklamasına tepki gösteren valilikten, “Bu anlamda üzüntümüz şudur ki her meseleyi siyasallaştırmak ve bir siyasi çıkar elde etmek bugünün tavrı olmamalıdır” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU