Müge İplikçi’nin çevre kirliliğini konu alan çocuk kitabı yeniden raflarda

Geçmişe ve bugüne tanıklık eden bir kurguyla iyi-kötü, geçmiş-gelecek, güzel-çirkin gibi karşıtlıkları düşündüren çocuk romanı, Belgrad Ormanı’nda cesaret ve umut dolu bir zaman yolculuğuna davet ediyor

(Günışığı Kitaplığı / Youtube)

Çağdaş Türkçe edebiyatın önde gelen yazarlarından Müge İplikçi, Günaydın Bendi adlı çocuk kitabı yeniden rafa çıktı.

Çevre kirliliğini eksenine alan, korkuya ve zorbalığa karşı arkadaşlık, dayanışma ve iyiliği yücelten roman, Günışığı Kitaplığı etiketiyle ikinci baskıyı yaptı.

Geçmişe ve bugüne tanıklık eden bir kurguyla iyi-kötü, geçmiş-gelecek, güzel-çirkin gibi karşıtlıkları düşündüren çocuk romanı, Belgrad Ormanı’nda cesaret ve umut dolu bir zaman yolculuğuna davet ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazar, “Ormanın Mirası” adlı televizyon programına katılmak isteyen Neşe isimli bir çocuk karaktere odaklanıyor. Neşe, arkadaşlarıyla birlikte ormanın en ilginç hikâyesini bulmaya çalışıyor. Ancak ormandan güzel bir hikâye çıkarmak imkansız hale geliyor. Çünkü bir zamanlar su bendiyle ve ağaçlarıyla muhteşem olan orman, büyük bir çöplüğe dönüşmüş durumda.

Ancak Neşe’nin annesinin, ormana, otizmli arkadaşlarına ve Günaydın Bendi’ne ilişkin anıları, çocukları yeniden umutlandırıyor.

4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı sınıflar için hazırlanan roman, sanatçı Huban Korman’ın çizimleriyle renkleniyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU