Selena Gomez sanal benzerini izinsiz kullanan oyun şirketine 10 milyon dolarlık dava açtı

Oyun, ünlülerin benzerleriyle sanal alışveriş imkanı sunuyor

(Guangzhou Feidong Software Technology Co./MutantBox Interactive Limited - Flare Magazine)

Selena Gomez, daha önce bir dergiye verdiği poza benzer bir çizimi kendisinden izinsiz kullanan Çin merkezli oyun şirketine 10 milyon dolarlık (yaklaşık 70 milyon TL) dava açtı.

Variety’de yer alan habere göre App Store’da yer alan ““Clothes Forever - Styling Game” adlı oyun kullanıcılarına sanal ünlülerle sanal alışverişe çıkma şansı veriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunun açıklamasında, “En güzel model ve ünlülerle; Kardashian, Gigi, Beyonce, Taylor ve daha fazla ismin benzerleriyle etkileşime geç, birçoğu sana uğrayıp moda tavsiyelerini alacak!” ifadeleri yer alıyor. 

Gomez oyundaki karakterlerden birinin açıkça kendisine benzediğini ve herhangi bir mobil oyunda benzerinin kullanılmasına izin veren bir anlaşma yapmadığını iddia etti.

Dava dilekçesinde Gomez'in gençlik için bir rol model olarak hedeflerini ve imajını geliştirecek şekilde tüm iş fırsatlarını dikkatlice değerlendirdiği ifade edildi. 

Gomez, oyunun Çin merkezli satıcısı Guangzhou Feidong Software Technology Co. ve oyunun telif haklarını elinde bulunduran Britanya merkezli MutantBox Interactive Limited’i dava etti.

 

Independent Türkçe, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU