Bakan Selçuk: Gerekirse okulların 30 Nisan'da açılmasıyla ilgili kararı gözden geçirebiliriz

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS takviminde bir değişiklik olmadığını, koşullar gerekirse yeniden gözden geçirilebileceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te koronavirüs nedeniyle tatil edilen okulların durumu ve sınav takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Okulların yaz tatilinde açık olacağı konusunun doğru olmadığını belirten Selçuk, öğrenmede unutmanın olmaması için çabaladıklarını söyledi.

Telafi eğitimin amacının tamamlayıcı olması olduğunu belirten Selçuk, "TV ile EBA ile beraber hızlandırılmış bir telafidir. Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil. Veliler çocuklarla eğlenip bilgilenebilirler” dedi.

Selçuk, okul tatilinin uzatılmasına ilişkin,“Eğer koşullar gerektirirse okulların 30 Nisan'da açılmasıyla ilgili kararımızı yeniden gözden geçiririz” ifadelerini kullandı.

“LGS takviminde değişiklik yok”

LGS takviminde değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunulan Selçuk şunları kaydetti:

Bu konu bizim kararımıza göre belirlenecek bir konu değil. Bilimsel verilerle karar verilmesi gereken bir durum. Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler ele alarak Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar verilmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda, günlerde her gün yaptığımız değerlendirmeleri artırıp bu konudaki kararı paylaşacağız. LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU