Kaliforniya Valiliği: Elon Musk'ın vaat ettiği bin solunum cihazı hala teslim edilmedi

Gavin Newsom, Tesla'nın planladığı bağışı mart ayında duyurmuştu

(Reuters)

Vali Gavin Newsom'un ofisi, Elon Musk'ın Kaliforniya'daki hastanelerin koronavirüsle başa çıkmasına yardımcı olmak için göndermeyi vaat ettiği bin solunum cihazının teslim edilmediğini duyurdu.

Vali Newsom 23 Mart'ta kritik koronavirüs hastalarına hayatlarını kurtarabilecek bir destek sağlayan makinelerin halihazırda eyalete geldiğini duyurmuştu.
The Sacramento Bee'nin haberine göre beklenen ekipmanın Tesla tarafından doğrudan hastanelere teslim edilmesi gerekiyordu fakat şimdi valilik ofisi Kaliforniya'daki hiçbir hastanenin bu cihazlardan almadığını söylüyor.

Kovid-19 vaka sayısında hızlı bir artış kaydeden Kaliforniya, Tesla'nın solunum cihazı sözü verdiği bir dizi eyaletten biriydi.

Musk'ın kritik durumdaki çok sayıda Kovid-19 hastasıyla başa çıkma mücadelesi veren ABD hastanelerine solunum cihazı bağışlama vaadi o günden beri artan bir irdelemeyle karşı karşıya.

Tesla CEO'su satın aldığı cihazlarla invazif cihazlar arasındaki farkları açıklayan bir  Financial Times haberinin ardından New York'taki bir hastaneye invazif solunum cihazları yerine invazif olmayan BiPAP makineleri göndermeyi savunmak zorunda kalmıştı (invazif, cilt bütünlüğüne müdahale eden işlemler için kullanılır -ed.n.).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BiPAP makinelerinin virüsün tedavisinde yeterince invazif olmadığı, aslında virüsü aerosol hale getirerek potansiyel olarak daha fazla yayabileceği yönünde iddialar bulunuyor.

Musk, New York Valisi Andrew Cuomo'nun hem invazif hem de invazif olmayan cihazlar istediğini söylemişti.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi uygun solunum cihazlarına erişim yoksa hem BiPAP hem de CPAP cihazlarının (Uyku apnesi olan veya operasyonun yetersiz olacağı hastalarda hava yolunun gece sürekli açık kalmasını sağlamak için kullanılan cihazlar -edn) vekil cihazlar olarak kullanılabileceğini kısa süre önce onaylamıştı.

CNN'in haberine göre geçen perşembe günü Kaliforniya valisi, ABD genelinde başka eyaletlere 500 cihaz ödünç verme kararını duyurduktan sonra eyaletin salgınla başa çıkmaya yetecek kadar solunum cihazına sahip olduğunu söylemişti.

The Independent yorum almak için Vali Newsom ve Tesla'yla iletişime geçti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU