NASA: Mars projesiyle uzaylı yaşamı bulma yolundayız

NASA Başkanı Jim Bridenstine, Mars Opportunity uzay aracına veda ederken yaptığı konuşmada “uzaylı yaşamı” bulma hedeflerine değindi

Mars keşif aracı Opportunity

Fotoğraf: NASA

NASA Başkanı Jim Bridenstine, uzaylı yaşamı bulma yolunda olduklarını söyledi.

Misyonunu tamamlayan Mars keşif aracı Opportunity için veda konuşması yapan Bridenstine, NASA’nın yaşam izleri aramaya devam edeceğini ve bu keşiften çok uzak olmadıklarını belirtti. 

Güneş sistemi içinde yaşam izleri arayan birçok proje yürüten NASA, daha önce yaptığı açıklamalarla başka gezegenlerde yaşam olabileceğini vurgulamıştı. Ancak uzay ajansı artık yaşam izlerine rastlamaya gittikçe yaklaştıklarını belirtmiş oldu.

NASA gelecekteki yeni görevlerinde Mars yüzeyinden örnekler toplayıp bunları Dünya’ya getirmeyi ve bu örnekler üzerinde canlılar tarafından bırakılmış biyolojik işaretler bulmayı umuyor.

Bridenstine şunları söyledi:

 

 “Amaç bir başka dünyada hayat keşfetmek. Başarmaya çalıştığımız şey bu. Ve bu odadaki birçok harika insan sayesinde bunu başarma yolundayız.”

 

Bridenstine, Mars’ta yapılan gözlemlerin bu gezegenin bir zamanlar yaşam için uygun olabileceğini ya da hala öyle olabileceğini gösterdiğini belirtti. Mars’taki karmaşık organik moleküllerde yaşam yapı taşları ve yüzeyinin altında su bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiye dek Mars ya da evrendeki başka bir yerde yaşamın var olduğuna ya da var olabileceğine dair bir kanıt bulamayan NASA buna karşın Mars’ın yaşam için beklenenden daha iyi bir yer olabileceğini öne sürüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent için çeviren: Sezin Bala

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU