ABD'de sıçanlar virüs tecridinde hayatta kalabilmek için birbirleriyle savaşmaya ve yamyamlığa başladı

Tecrit sırasında restoran ve barların kapanması ana besin kaynağını ortadan kaldırdı

Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, New York'ta yaklaşık 2 milyon sıçan bulunuyor (Reuters)

Uzmanlar koronavirüs salgını sırasında Amerika'daki sıçanların çok çaresiz kalması sonucu aralarında savaşların patlak verdiğini ve bazılarının hayatta kalabilmek için yamyamlığa başladığını söyledi.

Birçok uzman bu davranışın ABD'deki koronavirüs salgısının sonucunda uygulamaya sokulan sosyal mesafe önlemlerinden ileri geldiğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzmanlar ülke genelinde restoran ve barlar da dahil hayati olmayan binlerce işletmenin yeni koronavirüs pandemisi yüzünden kapanmak zorunda kaldığını ve böylece kemirgenlerin ana besin kaynağını yok ederek popülasyonlarını hayatta kalma moduna soktuğunu söylüyor.

Kentte yaşayan kemirgenleri araştıran Bobby Corrigan, NBC News'e yaptığı açıklamada “Sadece New York'ta değil, kıtanın bir ucundan diğer ucuna, dünya genelinde binlerce restoran aniden kapanıyor ve restoranlardan, restoranın yakınındaki bir yerden beslenen ve belki de onlarca yıldır, nesiller boyu restoran artıklarına bağlı olarak yaşayan bu sıçanlar için hayat artık pek de elverişli değil.Önlerinde sadece bir iki seçenek var ” dedi.

Kentsel beslenme kaynaklarına daha fazla bel bağlayan sıçanlar için virüsün yarattığı iklim değişikliği türün birçok üyesini uç önlemler almaya zorluyor.

Uzmanlara göre sıçanların önündeki birkaç seçeceğin arasında yamyamlık, sıçan savaşları ve yavrularını öldürmek var.

Corrigan şöyle dedi:

Tıpkı insanlık tarihinde gördüğümüz, toprak ele geçirme uğruna insanların orduları ve askerleriyle gelip birbirleriyle toprağı kimin fethedeceği üzerine kelimenin tam anlamıyla ölümüne savaştığı örnekler gibi. Sıçanların da başına gelen bu. Yeni bir sıçan ordusu geliyor ve hangi sıçan ordusu en güçlüyse o bölgeyi fethediyor.

Bununla birlikte daha da çaresiz durumdaki koloniler için yamyamlık da menüde.

Corrigan "Onlar da senin benim gibi memeliler ve hani gerçekten çok ama çok aç olduğunuzda eskisi gibi davranmazsınız ya... Genelde çok kötü davranırsınız böyle bir durumda. Dolayısıyla bu sıçanlar birbirleriyle savaşıyor ve şimdi yetişkinler yuvalarındaki gençleri öldürüp yavruları yiyor" dedi.

New Orleans'ta çekilen ve mart ayında yayınlanıp viral hale gelen bir videoda yiyecek bulmak için boş sokaklara çıkan sıçan sürüleri vardı.

New York Post'un haberine göre New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell “Anladığımız üzere bu uygulamalar kemirgenlerimizi çıldırtıyor" dedi.

NJ.com'a konuşan Corrigan şehir sakinlerini evlerindeki çaresiz kemirgenlerin istilasından kaçınmak için dikkat etmeleri için uyardı.

Corrigan “Dairelerimizde, evlerimizde, restoranlarımızda veya marketlerimizde bu hayvanları istemiyoruz çünkü bu gerçekleşirse hastalık için piyango oynuyoruz demektir. Bu 55 hastalıktan hiçbirini istemezsiniz" dedi.

Cantrell şehrin, istilaların ortasında sokaklarda sıkışmış vaziyetteki evsiz nüfusu için de endişelerini dile getirdi.

Kemirgenler ne yapar? Yiyecek bulurlar, su bulurlar. Bu sokaklardaki evsizlerimizi korkunç sıkıntılara sokar. İşte bu yüzden şu anda buna tüm dikkatimi vermiş durumdayım.

Corrigan insanlara tüm bölgelerin New Orleans'la aynı seviyede bir istilayla karşı karşıya olmadığına dair güvence verdi.

“Bu, kemirgenlerin aniden her yeri istila ettiği bir durum olmayacak" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU