Liverpool'un ardından Tottenham da ücretsiz izin kararından geri adım attı

Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur, koronavirüs salgınının ekonomik zararlarını azaltmak için çalışanları ücretsiz izne çıkarma kararından vazgeçtiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı liglerin ertelenmesinin ardından aldığı bazı çalışanlarını ücretsiz izne gönderme kararından vazgeçti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulu haricindeki bütün çalışanların nisan ve mayıs ayları maaşlarının tamamının ödeneceği duyuruldu.

 

 

Açıklamada, taraftarların daha önce alınan ücretsiz izin kararına karşı gösterdiği tepkinin farkında olunduğu ve çalışanların hakkının korunacağı belirtildi.

Futbol haricinde ragbi, boks, konser ve konferans organizasyonlarının da ertelenmesinin, kulüp bütçesinde ciddi gelir kaybı oluşturduğu hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tottenham Başkanı Daniel Levy, “Kulübün geçtiğimiz hafta aldığı eleştiriler, iyi işler yapan ve özellikle yerelde bize güvenenlere bakabilmek gibi büyük sorumluluk duygumuz nedeniyle daha keskin bir şekilde hissedildi. Takım olarak, belirsiz zamanlarda kendi kendine yeterli bir şekilde faaliyet göstermeye devam ederken, işleri korumak için önlemler almak dışında hiçbir şey yapma niyetimiz olmadı. Endişeli bir dönemde ortaya çıkan karardab dolayı pişmanlık duyuyoruz ve taraftarlarımızın önümüzdeki haftalarda yaptığımız işle gururlandıracağımızı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tottenham Kulübü, maçlarını oynadığı stadyumu koronavirüsle mücadele için sağlık kuruluşlarına açtı.

 

 

Premier Lig'de daha önce Newcastle United, Bournemouth, Norwich City ve Liverpool bazı çalışanlarını ücretsiz izne göndereceğini açıklamıştı. Ancak Liverpool da taraftarların tepkisinden sonra ücretsiz izin kararından geri adım atmıştı.

Manchester United ise salgının başladığı ilk günden itibaren çalışanların maaşlarında kesinti yapılmayacağını, ödemeler için kaynak oluşturduğunu duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU