Sokağa çıkma yasağına karşı gelen Nihang savaşçıları, polis memurunun elini kılıçla kopardı

Hindistan’da “ölümsüzler” olarak da bilinen Nihang savaşçıları, pazar yerinde polisi dinlemeyince ortalık karıştı

Temsili (Reuters-Arşiv)

Ülkenin kuzeybatısındaki Pencap eyaletinin Patiala bölgesinde Hindistan polisine saldıran 11 Nihang savaşçısı dün gözaltına alındı. 

Olay, Nihang savaşçılarının sebze pazarına girmesine izin verilmemesiyle başladı. Sokağa çıkma yasağından dolayı izin belgesi soran yetkililere itiraz eden Nihang savaşçıları, bölgedeki polisin dikkatini çekti. 

Polisin müdahalesi üzerine geleneksel silahlarını çıkaran Nihang savaşçıları, bir polis memurunun elini kılıçla koparırken, pek çok kişiyi de yaraladı. 

Daha sonra düzenlenen operasyonda 11 Nihang savaşçısı gözaltına alındı. Silah, uyuşturucu ve nakit para ele geçirildiği de açıklandı.

50 yaşındaki polis memuru Harjeet Singh’in eli 7 buçuk saat süren operasyonla birlikte başarılı bir şekilde tekrar yerine kondu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan’da “ölümsüzler” olarak da bilinen Nihang savaşçıları, Sih inancına sahip. Sihizm konusunda çalışmaları bulunan akademisyen Balkar Singh, News18’e verdiği demeçte, Nihang savaşçılarının kendi guruları dışındaki herhangi bir otoriteyi dinlemek istemediklerini ifade etti. 

Bir milyar 380 milyon kişinin yaşadığı tahmin edilen Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede geçen ay ilan edilen ve 14 Nisan'da bitmesi planlanan sokağa çıkma yasağı cumartesi günü en az iki hafta daha uzatılmıştı. Pencap eyaleti de, yasağın 1 Nisan’a kadar uzatıldığını duyurmuştu.

ABD’deki Johns Hopkins üniversitesi verilerine göre, ülkedeki 9 bin 240 teyitli koronavirüs vakasında 331 kişi yaşamını yitirdi. Nüfusuna nispetle rakamların az olması, ülkede az test yapıldığını da gösteriyor olabilir. 

Independent Türkçe, News18, The Times of India, RT

DAHA FAZLA HABER OKU