Saadet lideri Karamollaoğlu hükümete seslendi: Millet artık size yetemiyor

Sosyal medyadan hükümete seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ekonominin tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medyadan hükümete seslendi.

Koronavirüs salgını ve yanlış yönetim nedeniyle zaten kriz içinde olan ekonominin ağır tahribat aldığını söyleyen Karamollaoğlu, ekonominin tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığını savundu.

Hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı kararının çok geç ilan edilmesinin doğurduğu kargaşanın kendisini “Hayretler içinde bıraktığını” ifade eden Karamollaoğlu, “Ümit ederim ki bunun bedeli ağır olmaz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı almasını “onurlu bir davranış” olarak nitelendiren Karamollaoğlu, “Her şeye rağmen bu badireli süreci hep beraber atlatacağız inşallah” şeklinde konuştu.

”İktidarın yönetme kapasitesi düşük”

Güçlü altyapısı ve kurumsallığı olan, imkanlarını ve yatırımlarını doğru planlayan, ihtiyaç duyduğu her üretimi yapabilen, kendi kendine yetebilen, ihtiyat akçesi saklayan, ülkenin gücünü kısır bir siyaset anlayışına alet etmeyen yönetimlerin olduğu ülkelerin bu krizi daha başarılı yönettiklerini söyleyen Karamollaoğlu,. "Gördüğümüz tablo maalesef hiç de iç açıcı değildir. Zira bugün ülkemizde; ülkeyi yönetmeye hevesli, ancak yönetmenin getirdiği sorumluluğu tam olarak hissetmeyen, insan kaynağı zayıflamış veya zayıflatılmış, yönetme kapasitesi düşük bir iktidar var” ifadelerini kullandı.

”Fedakarlık sırası sizde”

Sağlık, eğitim, adalet, dış politika, turizm ve ekonominin bütün yönleri üzerinde ayrıca durulmasına ve yeni politikalar geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu savunan Karamollaoğlu, “İnanın bu millet bugüne kadar her türlü fedakarlığı yaptı. Dolar krizi oldu, millete elindeki üç-beş kuruşluk dolarını bozun dediniz, bozdurdular. Altın krizi oldu, milletin kefen parası diye sakladığı üç-beş gram altınını bozdurun dediniz onu da bozdurdular. 15 Temmuz oldu “Darbe var sokağa çıkın” dediniz, insanlar tankların altına yatmaktan çekinmedi. Şimdi fedakârlık sırası sizde. Artık millet sizden fedakârlık bekliyor” dedi.

Karamollaoğlu şöyle konuştu:

‘Biz bize yeteriz' dediniz lakin bilin ki artık ‘Biz size yetemiyoruz.’ Millet size yetemiyor. Sizin politikalarınızı anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Siz ya yaşadığımız krizi tam olarak anlamadınız, ya anlamak istemiyorsunuz, ya da milletten sakladığınız bişeyler var. Böyle bir süreçte millet, devletinden yardım beklerken, siz nasıl çıkıp da milletten yardım istersiniz, IBAN numarası verirsiniz?  Emin olun bugün, sizin haberiniz bile olmadan, imkanı olanlar, komşusu ile ekmeğini paylaşıyor, muhtaçlara elini uzatıyor. Ama yetmiyor. Çünkü kriz çok büyük, varlıklı bilinen insanlar bile muhtaç hale düştüler. Bu şartlarda Devlet, bugün milletinin yanında olmayacaksa, ne zaman olacak? Her meselede millet göreve çağrılacaksa, iktidara ne ihtiyaç var? Bu nasıl bir devlet anlayışı, bu nasıl bir destek anlayışı?

“İnsanlar aklınıza geliyor mu?”

“Küçük bir çay ocağı işleterek, evine ekmek götüren insanımız, yaklaşık bir aydır ne haldedir, biliyor musunuz” diye soran Karamollaoğlu, “Siz evlerinizde sıcak çayınızı yudumlarken, hiç bu insanlar aklınıza geliyor mu? Sokakta simit satarak çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarmaya gayret eden gariban, elektrik, su, doğalgaz faturalarını nasıl ödeyecek hiç gözünüzün önüne geliyor mu? İşçi çıkarması yasaklanan esnaf, küçük işletmeler çalışanların ücretlerini, faturalarını ve borçlarını nasıl ödeyecek, hiç düşündünüz mü?” İfadelerini kullandı.

“Bu aziz millet, bugüne kadar üzerine düşen ne varsa yerine getirdi” diyen Saadet lideri şunları söyledi:

Canı, malı neyi varsa, ihtiyaç duyulduğunda, hep devletinin yanında oldu, devletinin yardımına koştu. Bu necip millet, millet olmanın gereğini her daim yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor. Peki devlet, devlet olmanın gereğini, ne zaman yerine getirecek? 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU