100 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası: Başına ne geldiği açık ve net ortada değil mi?

Aygül Doku, kız kardeşinin erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’u işaret etti

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan ve 5 Ocak'ta kaybolan 21 yaşındaki Gülistan Doku’dan 100 gündür haber alınamıyor.

Aygül Doku, 100 gündür üniversiteye gönderdikleri kardeşi Gülistan’dan haber alamadıklarını söyledi.

Kardeşi Gülistan’ın suda olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Aygül Doku, “Bundan 17 gün önce Gülistan’ın atlayabilme ihtimali olan suda Esma kardeşimizin cansız bedenini bulduk" dedi.

"Ne şekilde atıldığını bilmiyoruz" diyen Aygül Doku, "Ama bu kadar kısa sürede çıkması bizim Gülistan konusunda onun suda olma ihtimalinin çürüdüğünün en önemli göstergesidir. AFAD dahil Gülistan’ın bulunması için emek veren abilerimizin hepsinin ortak kanaati kardeşimin o suda olmaması yönünde” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gülistan Doku nerede?"

Söz konusu suyun durgun ve akıntısız olduğunu kaydeden Aygül Doku, “Atılan vakanın aynı yerde olması gerektiğini bana söylüyorlar. Bende soruyorum peki Gülistan Doku nerede?” dedi.

Kaybolmadan bir gün önce kardeşinin sınava girmek için not çıkardığını aktaran Aygül Doku, devamında şunları söyledi:

Her şey normalken Gülistan o gece o eve gidiyor. Daha sonra Zaynal Abakarov tarafından darp edilerek araca zorla bindirilmeye çalışılıyor. Olay yerine polis geliyor. Sabah tekrar o çocuğun yanında. Gülistan’ın başına ne geldi sorusu açık ve net ortada değil mi?

Şüpheli olarak nitelendirdiği kız kardeşinin erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un gözaltına alınmadığı gibi tutuklanmadığını dile getiren Aygül Doku, 100 gündür hala bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

100 gündür beklediklerini ve herkesin umudunu yitirdiğini kaydeden Aygül Doku, “Peki bundan sonrası için hala neden bir adım atılmıyor. Buradan herkese sesleniyorum bizi yönetenlere, muhalefete, avukatlara, evinde kız çocuğu olanlara, hak ve hukuktan söz edenlere 100 gün kızınızdan haber alamasaydınız ne yapardınız? Bu kadar sabırlı olur muydunuz” ifadelerini kullandı.

Dersim Araştırmaları Merkezi’nden Gülistan Doku için çağrı

Tunceli’de faaliyet gösteren Dersim Araştırmaları Merkezi, kendisinden 100 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, “tüm Dersim’in evladı” olduğu belirtilen Doku’nun başına ne geldiğinin bir an önce belirlenmesi, yetkililerin yapılan aramalar ve yürütülen soruşturmanın seyrine dair ayrıntılı bilgi paylaşması gerektiği ifade edildi. 

"Doku’nun kaybına sessiz kalınması, tek bir resmi kurumdan açıklama yapılmaması, süreç hakkında bilgi verilmemesinin akıllara farklı düşünceler getirdiği" belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Olan her ne ise, bir kentin içerisinde olmuştur. Son görüldüğü yer, nerelere gittiği ortadadır. Dipsiz bir okyanusta arama yapılmamaktadır nihayetinde. Buna rağmen Gülistan'ın akıbetine dair tek bir açıklama yapılmadığı gibi, Gülistan'ın kaybedilmesindeki şüphelilerin ellerini, kollarını sallayarak kentten ayrılmasının ise ne hukuksal açıdan ne de vicdani yönden anlaşılır bir yanı bulunmadığını belirtmek isteriz. Biz Dersimliler olarak Doku ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu soruşturmaya dair hiçbir şeyin gizli kalmamasını istiyoruz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU