İstifası kabul edilmeyen Soylu’dan ilk açıklama: Yola devam

İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağıyla ilgili kararının eksiklik olduğu belirtti ve ilerleyen dönemde sorumluluğunun arttığını ifade etti

Fotoğraf: AA

İstifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamasını sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptı.

Soylu, istifasını kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini mahcup ettiğini söylerken ilerleyen dönemde sorumluluğunun arttığını belirtti.

Görevine devam edeceğini açıklayan Soylu'nun mesajı şöyle:

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir.

Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu artırmıştır.

Allah mahcup etmesin.

Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah…

İstifa tweetini sildi

Süleyman Soylu, istifa ettiğini açıkladığı mesajı da sosyal medya hesabından sildi. Soylu'nun hesabında yaklaşık 14 saat boyunca kalan mesajında şu ifadeler yer alıyordu:

Gayret ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatler de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.  İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğimi Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum.. Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık... Allah Milletimizi korusun...

Bahçeli'ye teşekkür etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kendisine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de telefon ettiği öğrenildi.

Soylu, Bahçeli'ye,"hem nezaketi hem de ülkenin zor süreçlerden geçtiği her dönemde olduğu gibi dün akşam da kendisine yönelik devlet sorumluluğuna vurgu yapan çağrısı için teşekkür etti. Bahçeli ise “Soylu’nun devam kararından duyduğu memnuniyeti ve desteklerini" ifade etti

Ne olmuştu?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’nin aldığı önlemlerden birisi de geçen hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmek olmuştu.

Ancak, yasağın uygulamaya konacağı vakitten 2 saat önce duyurulması vatandaşlarda panik yaratmış, birçok kişi market ve fırınlara akın etmişti. Kararda imzası bulunan Süleyman Soylu, “zamanlamada bütün sorumluluğun kendisine ait olduğunu” belirterek bir mesaj ile görevini bıraktığını duyurmuştu.

Ancak Soylu’nun dün akşam saatlerinde yaptığı duyurunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifayı kabul etmemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU