Zehirli gözleme ile babasını öldüren kadın ve sevgilisi tutuklandı

Didim’de eve hayır yemeği diye getirilen gözlemeyi yiyen Ali Karateke hayatını kaybetti. Zehirli gözlemeyi gönderdiği belirlenen kızı ve sevgilisi tutuklandı

Fotoğraf: AA

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Ali Karateke ile oğlu, 3 Nisan’da evlerine hayır yemeği diye getirilen gözlemeleri yedikten sonra rahatsızlandı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle Didim Devlet Hastanesi’ne giden baba-oğul tedavinin ardından aynı gün taburcu edildi

Eve dönen Ali Karateke ertesi gün rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Başka eve gözleme gitmemiş

Karateke'nin ölümünü şüpheli bulan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın araştırılması için özel ekip kurdu.

Ekipler, mahallede yaptıkları araştırmada başka hiçbir eve gözleme götürülmediğini belirledi.

Maktulün yaşadığı evin çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, ticari taksiyle gelen kişinin eve gözleme bıraktığını, taksinin Nazilli'de faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Taksicinin ifadesinde, aracının Ali Karateke'nin kızı B.T (36) ve erkek arkadaşı N.K tarafından kiralandığını, ikilinin İ.Y'ye bir poşet verdiğini ve onun da içinde gözleme olan poşeti Karateke'nin evine götürdüğünü söylemesi üzerine şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan B.T, N.K ve İ.Y, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Suçunu itiraf etti

B.T. ve N.K, sulh ceza hakimliğince tutuklandı, İ.Y. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenilen B.T'nin, cinayeti erkek arkadaşının planladığını, babası ve ağabeyinin ölmesi halinde mirasın kendilerine kalacağını anlattığını, babasının gözleme sevdiğini bildiği için içine böcek ilacı kattığı gözlemeleri gönderdiğini söylediği öğrenildi.

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU