CHP'li Özel: Süleyman’ın da canını nasılsa saray kurtaracak

CHP Grup Başkanvekili Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 31 kentte haftasonu sokağa çıkma yasağının geç duyurulması nedeniyle yaşanan izdiham görüntülerine ilişkin özeleştiride bulunmasına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 31 kentte 48 saatlik sokağa çıkma yasağının geç duyurulması nedeniyle oluşan izdiham görüntülerine ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

 

özgür özel aa.jpg
Özgür Özel / Fotoğraf: AA

 

Özel, “Soylu, kendisini sarayın tepesine siyasi paratoner olarak atamış. Bütün tepkileri toplayacak, oradan topraklayacak, saray eleştiriden kurtulacak, Süleyman’ın da canını nasılsa saray kurtaracak” yorumunu yaptı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin kararın geç açıklanması konusunda özeleştiride bulunarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Hafta sonu iki günlük sokağa çıkma yasağı kararı aldık. Çünkü bu kararın üretim ve tedarik zincirine zarar vermeyeceğini düşündük. Bu açıdan önemli bir karardır. Bir buçuk-iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu. Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu. DHoğrudur. Ben bunu öngörmedim. Tecrübem var. Ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim.

 

Süleyman Soylu AA.jpg
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA

 

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı'nca yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yayınlanan genelge uyarınca 10 Nisan Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece 24.00'ten itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yasağı duyan vatandaşlar, marketlere ve fırınlara akın etmişti.. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU