İbrahim Kalın: Cuma günü keşke o görüntüler olmasaydı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “cuma günü bilgi verme konusunda bir kargaşa olduğunu” söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, cuma gecesi kararın uygulanmasına 2 saat kala duyurulan sokağa çıkma yasağı konusunda açıklama yaptı. Kalın, “Bilgi verme konusunda cuma akşamı bir kargaşa oldu, keşke hiç olmasaydı” dedi.

CNN Türk’te konuşan Kalın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında sokağa çıkma yasağının ilk günden beri gündemlerinde olduğunu belirterek “Belli çevreler ilk günden yapılmasını istedi. Biz de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun değerlendirmesiyle ihtiyaç zamanı yapalım dedik, Cumhurbaşkanımız da böyle değerlendirdi” dedi.

Bir daha sokağa çıkma yasağı uygulamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda Kalın’ın açıklaması şöyle oldu:

Havalar iyileşiyor, insanlar sokağa çıkmak isteyecek. Bununla ilgili kararlar olayın seyrine göre şekilleniyor. Olacak veya olmayacak dersem yanlış bilgi vermiş olurum. Olayın seyrine göre olabilir.

Kaın, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla cuma gecesi getirilen sokağa çıkma yasağının öncesinde yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi:

Bilgi verme konusunda cuma akşamı bir kargaşa oldu. Keşke hiç olmasaydı. Panik ve rehavet yoktu baştan beri.

Kalın, bundan sonra olası sokağa çıkma yasağı için “Gerekli tedbirler alınacak ki vatandaşımız önlemini alsın” dedi.

Sözcü, yerel yönetimlerle ilgili olarak şunları söyledi:

Yerel yönetimler çok önemli, belediyeler çok önemli kamu hizmeti veriyor. Merkezi yönetimin ulaşmakta zorlandığı yerlere belediyeler hizmet veriyor. Parti mensubiyetlerini bir tarafa bırakarak birlik olmamız gerekiyor. Merkezi yönetim olarak yerel yönetimlerle iş birliği noktasında bir sorunumuz yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU