Mansur Yavaş: Pazarcı esnafımızın sokağa çıkma yasağı kararıyla yaşadığı mağduriyetin farkındayız; ellerinde kalan ürünleri satın aldık

Yavaş, Twitter’dan kendisine sorulan bir soruya yanıt verdi, ve pazarcıların mağdur edilmediğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara dahil 31 ilde 48 saatliğine ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle malları ellerinde kalan pazarcıların durumunu soran gazeteciye yanıt verdi.

Yavaş, belediyenin pazarcıların ürünlerini yemekhanede kullanmak üzere satın aldığını açıkladı.

Twitter’da Semra Topçu, Yavaş’a, “Bu pazarcıların malları ne olacak?” sorunu yönelterek, “Ani sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan esnafa da destek olursunuz sanırım, bu darlıkta onca gıda da çöpe gitmese keşke” ifadelerini kullandı.

Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklama belediyenin Ankara’daki pazarcıların ürünlerini satın aldığını ve bu ürünlerin ABB’nin yemekhanelerinde kullanılacağını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu.

Yavaş açıklamasında şunları söyledi:

Pazarcı esnafımızın sokağa çıkma yasağı kararıyla yaşadığı mağduriyetin farkındayız.  Onlara lütfen siz evde kalın dedik. Ellerinde kalan ürünleri, belediye yemekhanelerimizde kullanmak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için satın aldık.

Yavaş paylaşımında “Birlikte başaracağız” etiketini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU